BOMBAŠ NA HEMIJINU KUĆU ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Došao svojim automobilom do kuće u Zemunu i bacio bombu OSUĐIVAN ZA RAZBOJNIŠTVA
Foto: Kurir, Facebook

više javno tužilaštvo u beogradu

BOMBAŠ NA HEMIJINU KUĆU ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Došao svojim automobilom do kuće u Zemunu i bacio bombu OSUĐIVAN ZA RAZBOJNIŠTVA

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Borko B. (34) zbog sumnje da je 3. marta ove godine oko 2 časa posle ponoći ispred jedne kuće u Zemunu aktivirao i bacio ručnu bomb M-75.

Podsetimo, sumnja se da je meta napada bila kuća Nemanje Bojovića Hemije, jednog od vođa navijača Partizana.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - potvrđeno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Nemanja Bojović Hemija
Nemanja Bojović Hemijafoto: Facebook

B.B. se na teret stavljaju krivična dela nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Sumja se da je okrivljeni došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, aktivirao i bacio ručnu bombuM-75 ispred kuće u kojoj stanuje više porodica na navedenoj adresi, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mesta.

- Tom prilikom došlo je do oštećenja na kući i na više motornih vozila - navodi se iz tužilaštva.

Kako Kurir saznaje, osumnjičeni Borko B. je višestruki povratnik i do sada je osuđivan dva puta za razbojništva, jednom na šest godina, a drugi put na godinu i devet meseci.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track