NJIH TROJE DOŠLO NA JELENIN GROB NA 7. GODIŠNJICU UBISTVA! U ime Zorana Marjanovića zapalili sveću, evo šta je SVE ZAČUDILO! FOTO
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

pomen

NJIH TROJE DOŠLO NA JELENIN GROB NA 7. GODIŠNJICU UBISTVA! U ime Zorana Marjanovića zapalili sveću, evo šta je SVE ZAČUDILO! FOTO

Crna Hronika -

Uroš i Miloš Marjanović, kao i Vera Vukomanović, juče su bili na groblju Zbeg kako bi obeležili sedmu godišnjicu od smrti Jelene Marjanović

Pevačica Jelena Marjanović (33) pre tačno sedam godina brutalno je ubijena dok je džogirala na nasipu Crvenka kod Borče, a za zločin je prošle godine osuđen njen suprug Zoran Marjanović i to na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Ubistvo pevačice godinama intrigira javnost, ispredale su se teorije zavere i misterije, iako je za policiju i pravosuđe ovaj slučaj od početka imao samo jednog osumnjičenog, Zorana Marjanovića. Viši sud u Beogradu, podsetimo, u julu 2022. osudio je Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora, a u obrazloženju, između ostalog, stoji "da ne postoji savršen zločin kako je to okrivljeni mislio".

ubijena pevačica
ubijena pevačicafoto: Privatna Arhiva

Ranije i on dolazio

Na borčanskom groblju Zbeg gde počiva ubijena pevačica, i juče se okupila porodica osuđenog Zorana - njegov brat Miloš, sin Uroš iz prvog braka i kuma Vera. Njih troje, kao i svake prethodne godine, došli su u crnini i doneli žito, vodu, sok i vino, koje su položili na grob, a potom su zapalili sveće.

- U miru i tišini njih troje su u prepodnevnim satima došli na groblje. Čudno je jer nisu međusobno komunicirali dok su mirno stajali kraj spomenika, a zatim su otišli. Ranijih godina na groblje je 2. aprila dolazio i Zoran, koji sve vreme tvrdi da nije kriv. Verujemo da su i u njegovo ime zapalili sveću Jeleni, a on je to sam učinio u crkvi u Centralnom zatvoru. On inače provodi vreme iza rešetaka uglavnom moleći se - kaže naš izvor.

Groblje Zbeg u Borči, 2. aprila 2023. godine:

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Zoranovi brat, sin i kuma juče nisu želeli da daju izjave, a za Kurir su kratko rekli "da nisu u mogućnosti da pričaju".

Podsetimo, Jelena je nestala 2. aprila 2016. oko 15 sati nakon što je trčala na borčanskom nasipu u društvu supruga Zorana i njihove ćerke, a on je njen nestanak policiji prijavio istog dana.

- Sutradan je u kanalu punom vode na nasipu nađeno njeno telo sa 20 rana po glavi od udaraca tupim predmetom. Jelena se borila sa žrtvom i pokušala je da se spasi, a umrla je u najvećim mukama - podseća izvor i dodaje da je sud utvrdio da brojni dokazi ukazuju na to ko je ubica.

hapšenje zorana marjanović a 22. jula prošle godine nakon presude višeg suda u beogradu
hapšenje zorana marjanović a 22. jula prošle godine nakon presude višeg suda u beogradufoto: Nenad Kostić

U presudi se navodi se da je Zoran svoju suprugu ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena. Na fotografijama iz noći potrage za Jelenom, vidi se da je Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

Ubica imao emocije

- Deo presude se zasniva na iskazu svedoka, ali i na nalazu sudskih veštaka, koji su zaključili da iz načina na koji je Jelena ubijena, proizilazi da je ubica imao jake emocije prema njoj i da je jasno da se zločin nije dogodio kao posledica neplaniranog, slučajnog i iznenadnog susreta s neznancem - navodi se u presudi, gde se dodaje i da je blato na Zoranovim pantalonama identično blatu iz kanala u kom je nađena Jelena.

zoran marjanović u noći potrage za jelenom i blato na pantalonama jedan od ključnih dokaza
zoran marjanović u noći potrage za jelenom i blato na pantalonama jedan od ključnih dokazafoto: Damir Dervišagić, MUP Srbije

Brojke

x 9 meseci je Zoran Marjanović u pritvoru

x 40 godina zatvora je kazna na koju je udovac osuđen

x 698 strana ima presuda protiv Marjanovića

Apelacioni sud

Sednica zakazana za jun

Apelacioni sud u Beogradu ima mogućnost da presudu protiv Marjanovića potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

- Zoran kom je posle prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podneo žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata - podseća naš sagovornik i dodaje da je sednica Apelacionog suda na kojoj će se razmatrati žalbe na prvostepenu presudu zakazana za 12. jun.

(Kurir.rs - J. K. - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja