BRAT SE PLAŠIO BOBANA I IZ STRAHA GA JE UBIO! Pozadina bratoubistva u Nišu, odnosi su im bili složeni! GLUMIO DON KORLEONEA
Foto: Facebook

komšije progovorile

BRAT SE PLAŠIO BOBANA I IZ STRAHA GA JE UBIO! Pozadina bratoubistva u Nišu, odnosi su im bili složeni! GLUMIO DON KORLEONEA

Crna Hronika -

Posle stravičnog zločina koji se u petak dogodio u Nišu kada je Vladimir V. (47), kako se sumnja, udarcima sekirom ubio svog rođenog brata Bobana V. (52), komšije kažu da su odnosi među braćom bili "izuzetno složeni".

Kako je za Kurir ispričao jedan komšija, ubijeni Boban je imao problema sa narkoticima, dok je uhapšeni Vladimir do nedavno bio u bolnici, gde se lečio na psihijatriji.

Boban V.
Boban V.foto: Kurir/M.S., Facebook

- Ne znam kako da definišem njihov odnos, bio je vrlo kompleksan. Stariji brat je bio narkoman jedno vreme, ali ne znam da li je uspeo da se reši tog poroka. Mlađi je pre samo dva meseca izašao iz bolnice, a upravo ga je Boban izveo, odnosno on je potipsao da izađe iz bolnice, jer su tamo uslovi, kako nam je pričao "strašni" - kaže komšija i objašnjava da su braća bila potpuno različita.

- Ovaj što je bio narkoman, bio je strog, čak i nasilan prema mlađem bratu, a ovaj je s druge strane bio povučen. Plašio ga se. Izgleda da ga je taj strah naterao da digne ruku na brata. Međutim, delovalo je da se odmah pokajao, jer čim se to desilo, izašao je na ulicu i počeo da viče: "Ubio sam brata, ubio sam brata" - kaže nam komšija.

Mesto zločina
Mesto zločina foto: Kurir/M.S.

Druga komšinica, koja kaže da Vladimira i Bobana poznaje od detinjstva.

- Oni su nekada lepo živeli, ali sve se promenilo kada su im umrli roditelji pre oko četiri godine. Nasledili su očevu penziju i živeli su sami u kući. Niu živeli u izobilju, živeli su eto, tako, kako su znali i umeli. Imaju tetku, a navodno je Vladimir posle zločina pozvao tetku i upozorio je da ne dolazi. Rekao joj je: "Sve je krvavo, samo zovite policiju" - prepričava komšinica.

Zbog čega su se braća posvađala, posle čega je mlađi potegao sekiru još uvek nije utvrđeno.

- Čuli smo i da je Vladimir pored lekova pio i alkohol, pa moguće da je to uticalo na njegovu svest - kaže izvor.

1 / 4 Foto: Facebook

Inače, ubijeni Boban V. bio je aktivan na društvenim mrežama, gde se predstavljao kao "Don Boban Korleone". Često je kačio slike likova iz čuvenog mafijaškog filma "Kum" i slike oružja, kao i fotografije na kojima konzumira marihuanu.

Upozorenje na kapiji

"Čuvaj se psa i mene"

Na kapiji kuće u kojoj su braća živela sama i u kojoj se dogodio zločin, okačena je tabla upozorenja koja izaziva jezu. Naime na ogradi je tabla upozorenja na kojoj piše: "Čuvaj se psa i mene!".

(Kurir.rs - M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track