ZBOG OVOGA POLICIJA PRETRESA KUĆU STRAVE U SPUŽU: Traga se za telima GLAVNOG EGZEKUTORA MEĐU ŠKALJARCIMA i njegovog zeta!
Foto: Zorana Jevtić, printscreen Instagram pg_forass, Privatna Arhiva

traži se "heroj sa cetinja"

ZBOG OVOGA POLICIJA PRETRESA KUĆU STRAVE U SPUŽU: Traga se za telima GLAVNOG EGZEKUTORA MEĐU ŠKALJARCIMA i njegovog zeta!

Crna Hronika -

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji je u javnosti često pominjan kao "heroj sa Cetinja", jer se suprotstavio pomahnitalom ubici Vuku Boriloviću koji je tog dana oduzeo 10 života u ovom crnogorskom gradu, navodno je deo kavačkog klana, zbog čega crnogorska policija od prekjuče traga za njim!

Naime, on se sumnjiči da je deo grupe odgovorne za dvostruko ubistvo u Spužu u oktobru 2020. godine, kada su ubijeni "škaljarac" Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić.

Damir Hodžić
foto: Privatna arhiva

Četvoro privedeno

Za ove likvidacije se, da podsetimo, sumnjiče Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković koji se u Srbiji terete za još sedam brutalnih ubistava, ali i Ratko Živković za koga se navodi da je bio krtica u škaljarskom klanu i pomogao kavčanima da ubiju Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

- U akciji policije koja se sprovodi zbog ova dva ubistva traga se i za Crnogorcem Dadom P., a uhapšene su četiri osobe, braća Bato i Dejan G., Darko P. i M.N. - navode podgoričke Vijesti.

Adis Spahić
foto: printscreen Facebook

Njih šestoricu, i S. K. koji je odranije u pritvoru, terete da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića. Policija, inače, pokušava da otkrije gde su, nakon likvidacije, sakrivena tela ubijenih.

Specijalni tužilac i portparol tužilaštva, Vukas Radonjić, juče je za Vijesti kazao da po nalogu SDT pripadnici SPO u više crnogorskih gradova sprovode dve akcije hapšenja.

Hodžić je, inače, bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije i njih dvojica na prevaru su namamljena u Spuž, gde su ih u naselju Stanjevića Rupa ubili pripadnici kavačkog kriminalnog klana.

Naime, prvo su na prevaru doveli Barane Hodžića, Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan. Hodžića i Spahića su odmah likvidirali, a onda gotovo u potpunosti demolirali kuću, pa potom zidove iznova gletovali, krečili, ali i mijenjali pločice, parket, vrata i nameštaj kako bi prikrili tragove likvidacija.

Kapetana su prevezli na drugu lokaciju, gde su ga nakon dužeg mučenja ubili, a njegovo telo spalili na padinama Lovćena.

Jedna je bila usmerena na hapšenje svih osumnjičenih za ubistvo u Spužu, a druga na šverc narkotika i organizovanu kriminalnu grupu, a u okviru koje je uhapšen i Milo Božović, predsednik opštine Budva.

Milo Božović
foto: Printscreen YT/RTCG

Božović se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, zbog čega je prekjuče uhapšen u porodičnoj kući u Budvi.

Božović sve odbacuje

Njemu je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, a juče je i saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i kako je preneo njegov advokat, Božović smatra da je sve politički motivisan proces.

- Citiram Božovića: "S indignacijom odbacujem optužbe SDT, ovo je politički motivisan proces". To su njegove reči - rekao je advokat Miroje Jovanović.

Reakcije

Abazović: Biće bolnih situacija

Na hapšenje Mila Božovića reagovali su i političari u Crnog Gori, a slučaj je prokomentarisao poslanik Andrija Mandić, predsednik Demokratskog fronta.

- Mislim da je ta akcija namerno organizovana u susret sednici Odbora za bezbednost - rekao je Mandić.

Međutim, premijer Dritan Abazović je na sednici Vlade izjavio da su ovo novi trendovi, te da će sigurno biti i "bolnih situacija".

- Pokušavamomo da učinimo sve da oni koji žive od poštenog rada dobiju veću šansu, a oni koji rade sa one strane zakona nekako budu sankcionisani - rekao je Abazović.

Dritan Abazović
foto: printscreen

Predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, je podsetio na hapšenja koja su obećavana, a nisu se desila.

- Milo Đukanović je na slobodi, Zoran Lazović je na slobodi, Milivoje Katnić sigurno sadi luk na svom imanju, a Milo Božović je uhapšen pred Vaskrs- rekao je on.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track