JEZIVO! UBICA SE SMEJAO I SNIMAO KAKO UBIJA VIDAKA VUJOVIĆA: Evo šta je škaljarac POSLEDNJE REKAO pre nego je brutalno likvidiran
Foto: printscreen Facebook Trag podkast, Printscreen/Instagram

stravično

JEZIVO! UBICA SE SMEJAO I SNIMAO KAKO UBIJA VIDAKA VUJOVIĆA: Evo šta je škaljarac POSLEDNJE REKAO pre nego je brutalno likvidiran

Crna Hronika -

Podgoričanin Dražen Vojvodić (38) snimao je telefonom kako ubija Vidaka Vujovića (24). Prema tužilačkim spisima on je pucao u leđa Vujoviću i to dok je Vidak ležao na zemlji i govorio mu: "Nemoj". Navodi se da se na snimku čuje kako se Vojvodić smeje.

Do tih dokaza došli su inspektori podgoričkog Odeljenja bezbednosti, tokom istrage ubistva Vujovića. Podsetimo Vujovićevo polu ugljenisano telo pronađeno je 8. aprila u naselju Šteke, nadomak Podgorice.

Vojvodić se, kako pišu Vijesti hvalio snimkom, a zločin je pravdao time da je Vujović navodno hteo njega da likvidira. On je Vidaka ubio 31. marta između 16 i 17.30 sati, piše u dokumentima Višeg državnog tužilaštva.

Vidak Vujović
foto: Printscreen/Instagram

Stvari bacili u Sitnicu

Prethodno se sa Vujovićem dogovorio da se nađu u delu grada Preko Morače, a potom ga “golfom” odvezao u naselje Šteke i namamio da s njim pođe nekih 200 metara od glavnog seoskog puta, u šumu.

U njega je tada ispalio više hitaca iz pištolja ‘CZ M57’... od kojih su tri pogodila Vujovića u leđa od kojih je i preminuo. Tužilaštvo navodi i da je Vojvodić nakon toga pošao ka Podgorici, pozvao Novicu Đikanovića i tražio mu pomoć da se “reši tela”, što je ovaj i prihvatio.

Đikanović, koji je inače medicinski radnik, navodno je pošao sa Vojvodićem u Šteke, gde su nekom tečnošću polili telo žrtve i zapalili ga. Navodi se da su prethodno uzeli pokojnikov mobilni telefon i još neke lične stvari, koje su kasnije bacili u korito reke Sitnice. Mobilni telefon Vujovića pronađen je prilikom pretresa kuće i dvorišta Đikanovića.

Dražen Vojvodić
Dražen Vojvodićfoto: printscreen Facebook Trag podkast

Pretresom Vojvodićevog “golfa” pronađen je pištolj “CZ M57”, sa šest metaka u okviru. Sakriven iza volana, u prostoru za osigurače, pojašnjavaju policijski inspektori.

- Iz izveštaja o balističkom veštačenju Forenzičkog centra Danilovgrad... od 12. aprila 2023. godine utvrđeno je da dostavljeni metak, čaure i projektili koji su bili predmet veštačenja (pronađeni na mestu ubistva Vujovića prim. aut.) pripadaju pištoljskoj municiji cal. 7,62 mm, da su čaure ispaljene iz pištolja ‘CZ M57’...

Iz izveštaja o balističkom veštačenju utvrđeno je da je dostavljeni pištolj (oduzet od Vojvodića prim. aut.) cal.7,62 mm, da je funkcionalan, da njegova cijev nije čišćena posle zadnje upotrebe, da su četiri čaure nađene na licu mesta ubistva Vujović Vidaka ispaljene iz dostavljenog pištolja... i da je projektil nađen na licu mesta ubistva ispaljen iz navedenog pištolja - piše u tužilačkim spisima.Tužioci i sudija za istragu, osim dokaza izuzetih sa mesta ubistva, koji su veštačeni, raspolagali su i izjavama svedoka kojima se Vojvodić pohvalio ubistvom i pokazao im snimak...

Novica Đikanović
Novica Đikanovićfoto: Printscreen Facebook

Vojvodić imao podebeo dosije

Sudija za istragu ocenio je neosnovanim predlog Vojvodićevog branioca, advokata Damira Lekića - da iz spisa predmeta izuzme sve dokaze koje su prikupila dvojica policajaca protiv kojih se vodi postupak zbog iznuđivanja iskaza.

- Branilac nije izneo nijednu činjenicu koja bi dovela u sumnju zakonitost njihovog postupanja prilikom preduzimanja službenih radnji - obrazložio je sudija Goran Šćepanović.

Ističući da je Vojvodić osumnjičen za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i da u slučaju osude može očekivati visoku zatvorsku kaznu, sudija mu je odredio pritvor - zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Vojvodić je više puta osuđivan - zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja javnog saobraćaja, nasilja u porodici, teška krađa, samovlašće, nanošenje teških telesnih povreda, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, razbojništva...

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track