U AUSTRALIJU UVOZILI PAKETE IZ SRBIJE PUNE KOKAINA: Trojica osuđena na ukupno 15 godina zatvora, za izvorom droge se traga!
Foto: Shutterstock

sidnej

U AUSTRALIJU UVOZILI PAKETE IZ SRBIJE PUNE KOKAINA: Trojica osuđena na ukupno 15 godina zatvora, za izvorom droge se traga!

Crna Hronika -

Tri muškarca iz Sidneja osuđena su na ukupno 15 godina zatvora pred Okružnim sudom u Paramati zbog uloge koju su imali u uvozu paketa iz Sebije u kojima je bilo ukupno pet kilograma kokaina.

Kako prenose australijski mediji, paketi su iz naše zemlje stizali u Australiju preko kurirskih službi, a upućivanu su na lažne adrese koje su prikupila dvojica osuđenih muškaraca koji su radili za kurirske službe.

- Nedozvoljene pakete njih dvojica bi potom predavali trećem čoveku za dalju distribuciju širom Sidneja - pišu mediji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Istraga o švercu kokaina počela je 2020. godine, nakon što su istražitelji povezali uvoz sa muškarcem (54) iz Homebusha, koji je navodno primao ilegalne pošiljke od još dvojice muškaraca - jednog iz Pemulvuja (37) i drugog iz Vest Hoktona (45).

- Muškarac iz Homebusha uhapšen je u decembru 2020. ubrzo nakon što mu je muškarac iz Pemulvuja dao paket, za koji je kasnije utvrđeno da sadrži oko 649 grama kokaina - pišu australijski mediji i dodaju da je pretresom vozila i prebivališta čoveka iz Homebusha pronađeno više od 1,6 kilograma kokaina, više od 7.000 dolara u kešu i oko 100 praznih paketa adresiranih na lažna lica, u kojima je bilo tragova belog praha.

Policija je potom pretresla i kuću čoveka iz Pemulvuja, gde je zaplenila oko 24.000 dolara u gotovini, pribor za drogu i brojne kesice koje su sadržale tragove belog praha.

Dalja istraga sa ovim slučajem povezalaje i čoveka iz Vest Hoktona sa dvojiom uhapšenih, a policija je pretresla njegovo vozilo i kuću. Zaplenjeno mu je više od 36.000 dolara i nekoliko paketa sa ostacima belog praha.

- Paketi zaplenjeni na svim lokacijama imali su identično pakovanje, kao i podatke o pošiljaocu i primaocu.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

- Policija sarađuje sa međunarodnim partnerima na identifikaciji izvora droge - navode mediji, napominjući da sarađuju sa istražiteljima iz Srbije, jer su paketi s kokainom pristizali upravo iz Srbije.

Kako dalje navode australijski mediji, čovek iz Pemulvuja se na sudu izjasnio krivim za uvoz droge, pa je u petak osuđen na četiri godine i sedam meseci zatvora. Čovek iz Vest Hoktona izjasnio se krivim za uvoz droge i osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora. I treći čovek je priznao krivicu i osuđen je na šest godina zatvora.

(Kurir.rs - the mirage)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track