Najnovije vesti

OTKRIVAMO! Jedan od uhapšenih KAVČANA bio osumnjičen za ubistvo NAVIJAČA RADA sa Banjice: Ima 30 krivičnih dela u dosijeu!
Foto: MUP Srbije

kurir saznaje

OTKRIVAMO! Jedan od uhapšenih KAVČANA bio osumnjičen za ubistvo NAVIJAČA RADA sa Banjice: Ima 30 krivičnih dela u dosijeu!

Crna Hronika
11:22h

U jučerašnjoj akciji MUP-a i BIA uhapšeni su Predrag P. (27), Danilo T. (29), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29), Ognjen D. i Dejan R. (27) kojem se sudilo za ubistvo navijača FK Rad sa Banjice Ognjena Žanića.

Prema saznanjima Kurira, Dejan R. je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu, a za njim je sada bila raspisana potraga zbog krivičnog dela prinuda.

Naime, Žanić je hladnokrvno ubijen u maju 2018. godine dok je sedeo u parku na Čukarici.

- Dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao pištolj i ispalio tri hica u Žanića. Mladić je u teškom stanju prevezen na Urgentni centar, a uprkos borbi lekara, ubrzo je preminuo - podseća izvor Kurira.

Radnička, uviđaj, policija, ubistvo, navijač Rada, Ognjen Žanić
foto: Jelena Ivić/Kurir

Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan.

Nakon nekoliko dana policija je privela Dejana R. i Aleksu Vasiljevića, koji je kasnije pronađen mrtav u svom stanu, zbog sumnje da su učestvovali u ovom ubistvu. Dvojica tada osumnjičenih su, inače, policiji bili odranije poznati zbog teških krivičnih dela.

- Aleksa je osuđivan zbog razbojništva, a Dejan zbog pokušaja ubistva zbog čega je odležao četiri godine - rekao je ranije Kurirov izvor iz istrage.

Ognjen Žanić
Ognjen Žanićfoto: Printscreen/Instagram

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana R. i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića. Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta 2020. kojom je Dejan R. oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track