DETALJI HORORA U ČAČKU: Razjareni rotvajleri napali dve žene, IZUJEDALI i ljude koji su pritekli u pomoć! RASTRGALI LJUBIMCA ŽRTVE
Foto: Profimedia

biće podneta krivična prijava

DETALJI HORORA U ČAČKU: Razjareni rotvajleri napali dve žene, IZUJEDALI i ljude koji su pritekli u pomoć! RASTRGALI LJUBIMCA ŽRTVE

Crna Hronika -

Dva rotvajlera napala su sinoć u centru Čačka dve žene koje su prolazile Gradskim šetalištem. Psi su najpre nasrnuli na Čačanku u blizini kafe-poslastičarnice “Galija“, a potom i na drugu ženu koja je tuda prolazila sa svojim psom rase maltezer.

Pomahnitali psi izujedali su i nju i psa, kao i još dvoje ljudi koji su pritekli u pomoć. Reč je o vlasničkim psima koji su, kako nezvanično saznajemo i ranije izlazili bez kontrolisane pratnje vlasnika.

U čačanskoj policiji kažu da će vlasnik snositi posledice, a epilog incidenta je tragičan, s obzirom da je kućni ljubimac jedne od napadnutih žena uginuo usled povreda zadobijenih napadom.

- Po nalogu nadležnog tužilaštva, PU će podneti krivičnu prijavu protiv sedamdesetogodišnjeg muškarca iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. On se sumnjiči da nije adekvatno obezbedio svoja dva psa, rase „rotvajler“, koja su sinoć istrčala iz dvorišta njegove kuće, napali ženu koja je šetala psa i istog izujedali, usled čega je uginuo - navodi se u saopštenju PU.

Dva rotvajlera su na Gradskom šetalištu izujedali još jednu ženu i njenog psa, kao i muškarca koji je pokušao da ih odbrani.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, protiv osumnjičenog vlasnika pasa biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Na sreću, vlasnica mltezera i još dvoje prolaznika prošli su sa lakšim povredama, i ako je čitav okršaj izgledao veoma dramatično.

- Hitnoj pomoći su se javila tri pacijenta zbog ujeda psa. Jedna pacijentkinja starosti 44 godine imala je povrede u predelu podlaktice i u predelu lica. Pacijentkinja starosti 23 godina imala je povrede u predelu šake i pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta su pregledana u našoj službi, zbrinute su povrede i upućeni su u čačansku Opštu bolnicu hirurgu na dalje zbrinjavanje”, rekla je dr Jelena Todorović, načelnica službe Hitne pomoći čačanskog Doma zdravlja.

Iz Opšte bolnice su potvrdili da su tokom večeri opservirali pacijentkinju koja je zadobila lakše telesne povrede prilikom ujeda psa, ali da je puštena na kućno lečenje nakon saniranja zadobijenih rana.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track