MILJKOVIĆEV KUM NASTAVLJA DA OTKRIVA KRVAVE TAJNE KLANA: Od učesnika u brutalnim likvidacijama do Rastinog telohranitelja!
Foto: Nemanja Nikolić

nastavak suđenja klanu belivuk-miljković

MILJKOVIĆEV KUM NASTAVLJA DA OTKRIVA KRVAVE TAJNE KLANA: Od učesnika u brutalnim likvidacijama do Rastinog telohranitelja!

Crna Hronika -

Svedok-saradnik Nikola Spasojević danas bi trebalo da nastavi svedočenje u Specijalnom sudu u Beogradu o tajnama klana Veljka Bekvuka i svog kuma Marka Miljkovića koji su radili kao beogradska ispostava "kavačkog klana".

Spasojević je, podsetimo, sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika i na osnovu toga bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora.

Spasojević je treći svedok-saradnik koji se pored Srđana Lalića i Bojana Hrvatina našao za govornicom najveće sudnice u Ustaničkoj ulici, gde je detaljno počeo da pričao o tajnama klana, a opisao je i svoje poznanstvo s Miljkovićem.

Nikola Spasojević
Nikola Spasojevićfoto: Nemanja Nikolić

- Miljković mi je rekao "kume, hoću da ubijem Vlastimira Miloševića", jer su se nešto posvađali. Rekao mi je "ili si sa mnom, ili si protiv mene" - rekao je u sudnici Spasojević i dodao da je upozorio karatistu Miloševića koji je ubijen u decembru 2017., ali je karatista tada izvadio pištolj i hladnokrvno mu rekao: "Ja se ne bojim nikog!"

miljković i belivuk
miljković i belivukfoto: Nemanja Nikolić, MUP RS

Svedok-okrivljeni je ispričao i da je bio prestravljen od Marka Miljkovića i Veljka Belivuka i da je konstantno bio u panici da će i njega da ubiju, ali je priznao da je sa njima učestvovao u najtežim krivičnim delima.

Tokom svedoženja je naveo i da zbog prizora koje je gledao ali i iz straha, nije mogao da spava.

- Spasojević je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, za koje je kriminalna grupa već optužena, ali i za učešće u likvidaciji Gorana Mihajlovića - podseća izvor i dodaje da se kriminalna grupa tereti za sedam brutalnih likvidacija.

Nikola Spasojević je pre hapšenja 4. februara 2021. bio telohranitelj repera Stevana Đurića Raste.

(Kurir.rs - E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track