DA SI MI BLIŽE, SAD BIH TI OČI ISKOPAO! Svedok-saradnik otkrio da mu je Belivuk PRETIO U PRITVORU i otkrio zašto je PSIHIČKI PUKO!
Foto: Nemanja Nikolić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

suđenje klanu belivuk-miljković

DA SI MI BLIŽE, SAD BIH TI OČI ISKOPAO! Svedok-saradnik otkrio da mu je Belivuk PRETIO U PRITVORU i otkrio zašto je PSIHIČKI PUKO!

Crna Hronika -

Nikola Spasojević juče se našao oči u oči sa kumom Markom Miljkovićem, a u sudnici je vladala napeta atmosfera, zbog čega je sudija morala da reaguje

Nikola Spasojević, svedok-saradnik protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, juče se u sudnici Specijalnog suda našao oči u oči sa Markom Miljkovićem, inače svojim kumom, i odgovarajući na njegova pitanja otkrio da je živeo u konstatnom strahu da bi mogao da postane još jedna njihova žrtva, zbog čega je razmišljao i o samoubistvu.

Spasojević je otrkio i da je od vođa surovog klana dobijao pretnje i nakon hapšenja 4. aprila 2021. godine, dok je boravio u pritvoru.

nikola spasojević čuvao leđa rasti
nikola spasojević čuvao leđa rastifoto: Nemanja Nikolić

Miljković: Kada si počeo da se plašiš mene?

Spasojević: Od Vlastimira Miloševića, kada si rekao "ili si sa mnom ili protiv mene", ja sam to shvatio kao pretnju. Ja sam dospeo u sve ovo tako što mi je Miljković rekao "kume hoću da ubijem Vlastu, ili si sa mnom ili protiv mene". Zna se kako su prolazili oni koji su odustajali, zna se za Mirka Kojića. Prećeno mi je i u pritvoru, kada sam otkazao punomoćje svim advokatima, prećeno mi je 1. jula.

Svedok-saradnik je potom opisao i kako mu je pretio Veljko Belivuk. - Neprijatan je osećaj. Živeću zauvek s tim, ali mislim da sam sada bezbedan. Kao što je Veljko komentarisao na šetnji, ovde iza ovih zidina, da će nas doživotno ganjati i da nećemo moći da se sakrijemo od vas - rekao je Nikola Spasojević, koji je s Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i za blžau kaznu otkrio sve krvave tajne klana na čijem čelu su, kako tužilaštvo tvrdi, Veljko Belivuk i Marko Miljković.

veljko belivuk
veljko belivukfoto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

Spasojević je juče priznao i da je upao u neku vrstu paranoje zbog straha za sopstveni život.

- Ja sam svaki put kada sam negde polazio mislio da ćete da me ubijete, jer ste toliko pokvareni, eto - rekao je on.

Svedok-saradnik je opisao i kako je u novembru 2020. odustao od učešća u ovom kriminalnom klanu.

- Imao sam pištolj, poželeo sam da se ubijem. Nisam više mogao da gledam te morbidarije, nisam imao svoj život, bilo mi je muka. Bilo je pitanje kada će mi se nešto dogoditi. Nisam izlazio uveče, naročito ne kada je maglovito. Trudio sam se da zapamtim svaki komšijski automobil, gledao sam sumnjive automobile - opisao je svoj život u strahu od Belivuka i Miljkovića, svedok-saradnik Nikola Spasojević.

miljković i belivuk
miljković i belivukfoto: Nenad Kostić

On je naveo i da se u klanu osećao kao batler.

Spasojević: Vi ste manipulatori, na kraju ste me tretirali kao batlera, kada vam se jede pica "da trkne Spale da kupi". Tebi hvala, čuo sam od Bojana ovde da si mi ti spasio život, ali ostajao sam sa vama jer sam se plašio.

Miljković: Zašto si me zvao da ti budem kum? Jesi li Veljka zvao da ti bude venčani kum?

Spasojević: To je bilo 2020, zvao sam ga.

Miljković: Toliko o strahu.

Spasojević: Neprijatelji se drže bliže od prijatelja.

Miljković: Dobro, držaćemo te blizu.

Inače, u sudnici je juče vladala izuzetno napeta atmosfera između Miljkovića i njegovog kuma Spasojevića, zbog čega je sudija morala često da smiruje Miljkovića. Između njih dvojice sve vreme su stajala četvorica stražara.

Marko Miljković je tokom jučerašnjeg ispitivanja pitao svedoka-saradnika da li zna koga je ubio Milinko Brašnjević. Na to mu je Spasojević odgovorio: "Bio je u Atini, trebalo je i na Krfu. Ja sam ga poslednji put video kada sam ga vodio na prelaz u Tursku i tada sam Veljku pisao da se plašim, a on mi je odgovorio "da si blizu sad bih ti očio iskopao". Eto koliko su bili fini".

Miljković: Jel ti nekad neko tražio da ubiješ?

Spasijević: S Milinkom Brašnjovićem si komentarisao za mene "još samo kume od tebe da napravimo ubicu".

Radio za repera

Vratio sam Rasti 800 evra

Nikola Spasojević bio je lično obezbeđenje repera Stefana Đurića Raste, što je on odgovarajući na pitanja Marka Miljkovića, i potvrdio.

spasojević radio kao rastino obezbeđenje
spasojević radio kao rastino obezbeđenjefoto: Nemanja Nikolić

Miljković: Da li si radio privatno obezbeđenje? Čuvao neko lice?

Spasojević: Jesam, čuvao sam Stefana Đurića Rastu.

Miljković: Jesi li nama davao pare od toga?

Spasojević: Ne.

Miljković: Jesi li vratio Rasti pare?

Spasojević: Jesam, 800 evra, zvao me Dragan Sekulić (prim. aut. Vlado Georgiev, Rastim menadžer u trenutku hapšenja i optuženi pripadnik klana), bio je vrlo neprijatan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track