MIHAJLOVIĆ UČESTVOVAO U UBISTVU KAVČANINA NA VRAČARU? Miljkovićev kum o surovoj sačekuši Davorinu Baltiću! Izrešetan sa 60 METAKA
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva, Nestali Srbija

surova likvidacija

MIHAJLOVIĆ UČESTVOVAO U UBISTVU KAVČANINA NA VRAČARU? Miljkovićev kum o surovoj sačekuši Davorinu Baltiću! Izrešetan sa 60 METAKA

Crna Hronika -

Juče je u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, izlaganje nastavio treći svedok-saradnik i kum Marka Miljkovića, Nikola Spasojević, koji je u unakrsnom ispitivanju oktiro brojne detalje o brutalnostima kriminalne grupe.

Mogućnost da mu postavljaju pitanja imali su zamenik tužioca, sudsko veće, advokati kao i sami optuženi, te je tako za govornicu izašao i advokat Sanje Mihajlović, majke pokojnog Gorana Mihajlovića, Ivan Ninić.

Tom prilikom, Spasojević je pomenuo i Davorin Baltića koji je označen kao visokopozicionirani član kavačkog klana, a ubijen je na Vračaru 1. januara 2018. godine. Kao jedan od likvidatora osumnjičen je Damir Hadžić, a sada je Spasojević izjavio da se kao drugi egzekutor pominjao upravo Goran Mihajlović.

Podsetimo, Damir Hadžić je ubijen na Krfu u leto 2020. godine zajedno sa Alanom Kožarom, a Spasojević je tokom iscrpnog svedočenja govorio i o prepama za tu likvidaciju u kojoj je, po sopstvenom priznanju, učestvovao sa Veljkom Belivukom.

Goran Mihajlović
foto: Privatna Arhiva

Ninić: Da li je Goranu skinuta traka koja je bila preko očiju od momenta ubistva do spaljivanja?

Spasojević: Jeste, kada sam ušao u prostoriju, kada je bio umotan u najlone. U Surduku nije imao, jer su mu i glavu obmotali najlonom.

Ninić: Da li biste mogli da prepoznate komšinicu iz Surduka koja je razgovarala sa Belivukom i Miljkovićem?

Spasojević: Ne, ja sam bio iza šupe, palili smo čoveka a ne najlon

Ninić: Da li ste znali čija je kuća u Sudruku?

Spasojević: Ne.

Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Podsetimo, Davorin Baltić (41) ubijen je prvog dana 2018. godine na Vračaru i veruje se da je on jedna u nizu žrtava rata kavačkog i škaljarskog klana.

Baltić je pre tačno pet godina likvidiran na ulazu u garažu zgrade u kojoj je živeo. U svom "golfu 7" bio je sa policajkom Marijom Nikolić, inače kumom svoje supruge, kada su se pojavila dvojica napadača u belom i sasula kišu metaka, kako se može videti na uznemirujućem snimku sa nadzorne kamere.

Ispaljeno je više od 60 metaka.

Baltiću, za koga se veruje da je bio pripadnik kavačkog klana, nije bilo spasa, dok je Marija Nikolić čudom prošla bez povreda.

Istraga je pokazala, kako je Kurir odavno pisao, da je jedan od egzekutora bio Damir Hadžić, dok je drugi, sa automatskom puškom u rukama, najverovatnije bio plaćenik iz BiH. Inače, Hadžić je, zajedno sa Alanom Kožarom, brutalno likvidiran 23. jula 2020. ispred vile u kojoj su boravili na grčkom Krfu kada su egzekutori ispalili čak 29 hitaca u njih. Njihova beživotna tela našla je maserka u kolima kojoj su prethodno tražili tretman.

Prema operativnim saznanjima obaveštajnih službi, "škaljarci" su Baltića smatrali odgovornim za ubistvo Gorana Radomana (38) početkom 2015. godine. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo više od 50 ljudi. Međutim, za Baltićevo hapšenje nikad nije bilo dovoljno dokaza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track