ODBIJENA KAUCIJA BRAJANU VOLŠU NA SUĐENJU Odmotava se klupko zločina: Unajmio detektiva da prati Anu! U sve UMEŠAO I MAJKU
Foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston

sud u americi

ODBIJENA KAUCIJA BRAJANU VOLŠU NA SUĐENJU Odmotava se klupko zločina: Unajmio detektiva da prati Anu! U sve UMEŠAO I MAJKU

Crna Hronika -

Brajan Volšu, koji je optužen da je u porodičnom domu u Kohasetu u novogodišnjoj noći ubio suprugu, inače Beograđanku Anu Volš, danas se sudilo, nakon što je porota pronašla dovoljno dokaza za podizanje optužnice za krivično delo.

Volš je, inače, uhapšen nedelju dana posle nestanka supruge, najpre zbog ometanja istrage, a potom mu je na teret stavljeno i njeno ubistvo. Optužbe protiv Volša promenile su se pošto su istražitelji pronašli dokaze - tragove krvi u podrumu kuće, na stvarima Ane Volš koje je Brajan Volš bacio na deponiju, ali i pretrage koje je vršio preko interneta u danima pre prijave nestanka supruge.

Oni su naveli i da bi motiv stravičnog zločina mogao da bude to što je supruga planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington.

16.50 - Odbijena kaucija i završeno suđenje

Odbrana je zatražila tražila da se Volšu odredi kaucija u vrednosti od 50.000 dolara kako bi mogao da se brani sa slobode, što je sudija odbio.

Suđenje se nastavlja 2. novembra u 14 sati po lokalnom vremenu.

16.00 - Počelo suđenje

Na početku samog suđenja, tužilaštvo je otkrilo da je Volš sumnjao da ga je Ana varala, zbog čega je preko majke angažovao i privatnog detetktiva.

Oni su naveli i da bi motiv stravičnog zločina mogao da bude to što je supruga planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington.

U sudnici je nastavljeno čitanje optužnice u kojoj je prikazana hronologija čitavog događaja - od toga šta se sve događalo od trenutka kada je Ana nestala, pa sve do hapšenja.

U danu kada je Ana ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao bebisiterki da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington - naveo je tužilac i istakao da postoji osnova za sumnju da je 31. decembra Ana otišla na manikir, te da su deca spavala, a Brajan pripremao večeru. Prisutan je bio i njihov porodični prijatelj, koji je prema navodima oko 1 ujutru otišao i to je bio poslednji put da je neko video živu Anu Volš.

Za reč se javila i advokatica Brajana Volša koja je odmah istakla da nema motiva za zločin.

Brajan Volš
foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston

Brajanova advokatica istakla je da nije neuobičajeno da postoje i slučajevi da osoba nestane i da je nema godinama, što kako kaže može da se uzme u obzir s obzirom da Anino telo nije pronađeno.

Advokatica je prokomentarisala i šampanjac koji je pronađen u njihovoj kući nakon ubistva, a na kom je bila ispisana poruka, a zatim se osvrnula i na Gugl pretragu o kojoj je rekla da je Volš pretraživao i druge stvari.

Kada je reč o sredstvima za čišćenje koje je kupovao, a za koja se sumnja da je koristio nakon zločina kako bi uništio dokaze, advokatica je istakla da su mnoga od njih pronađena neotvorena u kući u Kohasetu, a podsetila je i da je Brajan bio kooperativan i pristao na sve zahteve policije, poput onih da preda svoj mobilni telefon, isprazni bazen i slično.

14.50 - Brajan Volš doveden u sud

Volš je danas policijskom maricom sproveden do suda gde je vezan lisicama, uveden u zgradu suda.

Kako se vidi na snimku Brajan Volš je vidno smršao, kosa mu je kraća, a takođe nema ni bradu. Dok ga policajci uvode u sud, izraz lica mu je veoma ozbiljan.

Kurir.rs

Bonus video:

02:12

SPASLA GA OD ZATVORA I TO JE ODVELO U SMRT?! Nedić: Volš je imao neki plan, ali možda nije hteo da je ubije LJUBOMORA GLAVNI MOTIV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track