CETINJANIN KOJI JE OSTAO BEZ PORODICE OPTUŽIO POLICIJU: Sram vas bilo čuvari reda, ta KUĆA-GROBNICA je za mene odavno zgarište!
Foto: Društvene mreže

cetinje

CETINJANIN KOJI JE OSTAO BEZ PORODICE OPTUŽIO POLICIJU: Sram vas bilo čuvari reda, ta KUĆA-GROBNICA je za mene odavno zgarište!

Crna Hronika -

Miloš Martinović obratio se crnogorskoj policiji pismom nakon što je u kući Vuka Borilovića, u kojoj mu je pobijena porodica, izbio požar

Sram vas bilo čuvari reda, zaštitari naši! Gde ste bili 12. avgusta da stanete na put monstrumu, a tek 16. avgusta kada sam u toj kući-grobnici našao deliće mozga i kosti lobanje svojih najmilijih?!

Ove reči juče je na Fejsbuku napisao Miloš Martinović, suprug Nataše Martinović Pejović (35) i otac Mašana (11) i Marka (8), prvih žrtava Vuka Borilovića (35), koji je 12. avgusta prošle godine na Cetinju ubio 10 ljudi, a ranio šestoro. Martinović se, inače, ovim pismom obratio javnosti nakon što je kuća Borilovića u naselju Medovina zapaljena.

miloša martinović sa suprugom i sinovima koji je brutalno ubijeni
miloša martinović sa suprugom i sinovima koji je brutalno ubijenifoto: Društvene mreže

Podsetimo, požar na kući Borilovića izbio je u utorak oko 21 sat kada je nepoznata osoba, prema pisanju crnogorskih medija, pozvala policiju i prijavila da objekat gori. Vatrogasci su ugasili požar koji je izbio na sva tri sprata kuće, a niko nije povređen. Meštani su ubeđeni da je kuća namerno zapaljena i to iz osvete za masakr i, kako kažu, očekivali su tako nešto jer članovi nekih porodica žrtava otvoreno govore o osveti Boriloviću, koji je posle svog krvavog pira ubijen.

Vuk Borilovići zapaljena kuća
Vuk Borilovići zapaljena kućafoto: Printscreen/Youtube/RTV Cetinje, Privatna arhiva

- Načelnik cetinjske policije koji je brzo odreagovao i podgorička policija, na čelu sa inspektorima, zdušno je angažovana kako bi rasvetlila požar u kući u kojoj je moj život brutalno, surovo i životinjski zaustavljen. Kao "glavni osumnjičeni" za to počinjeno delo sam konstantno pod prismotrom, pritiskom i hajkom. Nemam ni najmanju želju da se pravdam, neka veruje svako u ono što hoće, meni je to potpuno svejedno - napisao je Martinović, pa dodao da neće da "ćuti na maltretiranje i teror koji mu prolaze i prijatelji i porodica, samo zato što mu ni u jednom trenutku od početka njegovog životnog horora nisu okrenuli leđa".

Martinović je naveo i da je u Borilovićevoj kući, u kojoj je godinama živeo kao podstanar sa porodicom, našao njihove delove tela dva dana nakon masakra.

žrtve vuka borilovića
žrtve vuka borilovićafoto: AP/Risto Božović, Privatna Arhiva

- Gde ste bili 12. avgusta da tako srčano i u tolikom broju stanete pred monstruma, da makar ako niste mogli da spasite moju familiju spasite bar jedan život, što ste definitivno mogli, da ste bili ovako posvećeni, hrabri i brzi - napisao je Martinović koji je u trenu ostao bez cele porodice.

- Gde ste bili 16. avgusta kad sam pored vaše detaljno sprovedene istrage u toj istoj kući - grobnici našao deliće mozga i deliće kosti lobanje svojih najmilijih?! Kako ste tada sve dobro istražili. Sram vas bilo.

Ogorčeni Miloš Martinović zatim je dodao da je kuća Vuka Borilovića "odavno zgarište".

- A ta kuća je za mene zgarište još od 12. avgusta, samo dim i pepeo, ne možete tu činjenicu promeniti. I zapamtite teže je gledati kako ti sreća gori nego goreti, a ja sam izgoreo onog dana

- napisao je Martinović. Ispod ove objave samo su se nizali komentari njegovih prijatelja koji su pokušali da mu pruže podrški, gde su naveli da je "potresno i tužno sve što se dogodilo i da niko nije spašen u krvavom piru."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track