MULJALI SA IMOVINOM SIMPA: Policija razbila kriminalnu grupu, ČETVORO uhapšenih
Foto: Shutterstock

MULJALI SA IMOVINOM SIMPA: Policija razbila kriminalnu grupu, ČETVORO uhapšenih

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su V. L. (1978), S. M. (1957), N. L. (1979) i M. M. (1945) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje isprava i pranje novca, saopštio je MUP Srbije.

Oni se sumnjiče da su koristeći dokumentaciju o navodnom vlasništvu koju su prethodno falsifikovali i overavali kod više javnih beležnika i tako doveli u zabludu ovu službu, koja je nakon toga javnobeležnički zapis prosledila Republičkom geodetskom zavodu na upis.

Na taj način oni su, kako se sumnja, došli u posed nepokretnosti koja se nalazi u vlasništvu privrednog društva „Simpo-Vranje“, pa su tako vršeći kriminalnu delatnost u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, na ovaj način stečene nepokretnosti prodavali savesnim kupcima pri čemu su oštetili ovo privredno društvo i protivpravno pribavili imovinsku korist od 38.852.270 dinara.

Postoje osnovi sumnje da su oni u grupi koja je šire delovala, od 2020. godine do danas, poslovni prostor čiji je nesporni vlasnik privredno društvo „Simpo- Vranje“, na osnovu falsifikovanih isprava i malverzacijama prodali savesnom kupcu čime su pribavili korist u iznosu od 18.000 evra.

Kako se sumnja, na isti način, osumnjičeni M. M. je stekao vlasništvo nad poslovnim prostorom, a koga su kao fiktivnog vlasnika angažovali osumnjičeni S. M. i N. L. Na ovaj način, osumnjičeni su nepokretnost fiktivno dalјe prodali osumnjičenom V. L., a potom savesnom kupcu, kako bi na taj način prikrili svoju kriminalnu delatnost i poreklo imovine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track