Nisam učestvovao u pucnjavi!

Počelo suđenje Darku Liliću

Nisam učestvovao u pucnjavi!

Crna Hronika -
Sin bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilića izjavio u Prvom osnvnom sudu da nije učestvovao u pucnjavi ispred kafića "Majdan"

BEOGRAD - Spavao dok su pucali!

Darko Lilić (30), sin nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije, Zorana Lilića negirao je pred Prvim osnovnim sudom navode optužnice da je učestvovao u pucnjavi ispred beogradskog kafića "Majdan" u noći između 5. i 6. marta 2003. godine.

- Te noći iz "mercedesa" u pokretu iz "kalašnjikova" je pucano u pravcu Majdana. Lilić je potvrdio da je bio u automobilu, ali je izjavio da ništa nije video jer je spavao na zadnjem sedištu automobila iz kog je pucano, pošto je navodno prethodno popio previše alkohola - kaže izvor Kurira iz suda.

Kako navodi, ovo je drugi put da zbog pucnjave u kojoj niko nije nastradao Lilić mlađi sedne na optuženičku klupu.

- Posle prvog suđenja on je oslobođen krivice za izazivanje opšte opasnosti, ali je njegov prijatelj Slobodan Ćosić osuđen na godinu i 10 meseci zatvora - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, oslobađajuća presuda Liliću je ukinuta, pa je suđenje ponovo počelo pred Prvim osnovnim sudom.

Darko Lilić nije želeo da komentariše sudski postupak koji je tek počeo, ali je delovao raspoloženo kada je izašao iz Palate pravde.

- Preuranjeno je da komentarišemo sudski postupak koji je tek počeo pred novim sudskim većem - kratko je rekla Lilićev branilac, advokat Bosiljka Đukić.

Uskoro ponovo na sudu

Sin Zorana Lilića na optuženičku klupu trebalo bi da sedne i 27. septembra, za kada je zakazan postupak koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je 2007. godine pokušao da prinudi Mihajla Radanovića da mu vrati dug od skoro 100.000 evra.

Na optuženičku klupu sešće i Radanović, koji se tereti da je za pomenuti iznos novca prevario Lilića mlađeg.

Inače, Lilić mlađi nedavno je osuđen na šest meseci, uslovno na dve godine zbog toga što je 2003. godine u restoranu "Lido" ometao policajce u vršenju službene dužnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja