POGINULI SU MI BRAT I MAJKA, A VOZAČ OSLOBOĐEN: Strašna ispovest Vladimira koji je najmilije izgubio u stravičnoj saobraćajki FOTO
Foto: Kurir

očajan

POGINULI SU MI BRAT I MAJKA, A VOZAČ OSLOBOĐEN: Strašna ispovest Vladimira koji je najmilije izgubio u stravičnoj saobraćajki FOTO

Crna Hronika -

"U maju se navršava četiri godine od kada sam izgubio brata Aleksandra (37) i majku Milicu, a ja, otac i naša familija smo neutešni", kaže Vladimir Milošević iz Mojsinja, sela kod Čačka, koji je u stravičnoj nesreći izgubio najmilije.

U tom kobnom trenutku, kada se stravična nesreća dogodila, Vladimir nije bio u zemlji, već u Parizu.

Kako kaže tog dana, 11. maja, čuo se petnaestak minuta pre tragedije sa najbližima.

„Mama je bila u Čačku kod bake i zvala je Acu da je sačeka na autobuskoj stanici. Međutim, njemu nije bilo teško da ode i doveze je kući. Razgovarali smo telefonom i sve je delovalo uobičajeno“, počinje priču Vladimir.

Kako kaže, kada ga je zvao prijatelj da mu kaže šta se dogodilo, imao je utisak da ga je pogodio grom iz vedra neba. Naprosto nije mogao da veruje šta je zadesilo njegovu porodicu.

udes, saobraćajna nesreća, poginuli, Ibarska Magistrala
foto: Indeksonline.rs

„Nije ga bilo da se javi, kako smo se dogovorili kada dođe kući. Sve se dešavalo u roku od jednog sata. Potom je usledio poziv drugara od mog brata i rekao mi je da je bio udes. Kazao mi je da je mama poginula na licu mesta, a da je Aca u bolnici“, nastavlja priču Milošević, navodeći da nije hteo da mu i to kaže kako ga dodatno ne bi uznemirio.

Zanemeo je od tog saznanja, ali kada je čuo i da mu je brat smrtno stradao to ga je „pokosilo“.

„Istina, nisam bio ni svestan svega dok nisam doputovao iz Pariza. Kada sam ih video u bolničkoj kapeli znao sam da je gotovo. Pre toga moj mozak nije hteo da prihvati tu činjenicu“, skoro kroz suze za Novu kaže Vladimir čiji bol ne jenjava.

udes, Ibarska Magistrala
foto: Kurir

Njihov otac Milan kroz jecaje kaže da ne može da veruje da je vozač autobusa koji mu je uništio porodicu oslobođen.

„Opusteo mi je kuću, da nema Vlada i unučića i sam bih skončao, ali oni su mi uteha u ovim vremenima. Radujem se svakom njihovom dolasku jer žive u Beogradu. Oni su moja radost i sreća. A oslobađajuća presuda za vozača je skandalozna“, kroz suze priča otac Milan.

Sagovornici kažu da je Aleksandar nameravao da se oženi i stvori porodicu, ali ga je u toj želji prestigla smrt.

Naime, Aleksandar Milošević (37) i njegova majka Milica iz Mojsinja, kod Čačka, poginuli su u 11. maja 2019. oko 19.20 časova kada je vozač autobusa „Pejić turs“, E. Š. preticao minibus preko pune linije i zakucao se direktno u njih. Porodica žrtava je skoro četiri godine čekala na presudu koja će vozača E.Š. lišiti slobode.

E.Š. je oslobođen, jer je krivica prebačena na Miloševića.

U optužnici Osnovnog tužilaštva u Čačku piše da se nesreća dogodila 11. maja 2019. na putu kroz Mojsinje, kada se Aleksandar Milošević, vozač „mercedesa“, uključio na put i potom se u svojoj traci zaustavio da bi skrenuo levo u ulicu u kojoj stanuje.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja