DEČAK NACRTAO PLAN, ODREDIO "PRIORITETNE METE"! Zvanični detalji pucnjave u školi na Vračaru: Ubio drugare pa POZVAO POLICIJU!
Foto: Privatna arhiva

JEZIVO!

DEČAK NACRTAO PLAN, ODREDIO "PRIORITETNE METE"! Zvanični detalji pucnjave u školi na Vračaru: Ubio drugare pa POZVAO POLICIJU!

Crna Hronika -

Stravična tragedija dogodila se jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak (14) pucao i usmrtio osmoro dece i radnika obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je na konferenciji za medije da je u 8.40 zamenica direktorke škole pozvala dežurnu službu da prijavi pucnjavu, dok je sam izvršilac zvao u 8.42 priznavši šta je uradio.

"Smrtno je stradalo osam učenika, od čega sedam devojčica i jedan dečak".

Milić je naveo da je dečak ovaj zločin planiran mesec dana.

"Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planiralo događaj.

Veselin Milić
foto: Printscreen/RTS

Kako navodi Milić, dečak je uzeo očeve pištolje iz stana, poneo je i molotovljeve koktele. On je prvo pucao u radnika obezbeđenja, a potom u dežurnu učenicu.

Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale, da bi nakon zločina pozvao policiju, rekao je Milić.

Imao spisak dece koju je planirao da likvidira

Načelnik PU za grad Beograd potom je otkrio da je dečak (14) imao spisak dece koju je planirao da likvidira. Milić je na konferenciji pokazao taj spisak. Na njemu se nalaze imena dece koju je sve planirao da ubije.

spisak žrtava, pucnjava, pucnjava u školi, Vračar
foto: Privatna arhiva

"Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza iz škole, koje je nađeno na njegovom radnom stolu, kako je sam rekao ovde, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz neke video igrice ili iz nekog horor filma, što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kako da uđe u koju učionicu i kako da koje dete likvidira i po kom broju, označivši sve brojevima", rekao je Milić.

Milić je istakao da motiv još uvek nije utvrđen niti ga je dečak saopštio.

"Dana 3.5.2023. izabrao je iz razloga što je učionica istorije bila u blizini ulaza u školu, a prvi čas je imalo njegovo odeljenje 7/2", započeo je Milić retrospektivu pucnjave.

Kurir televizija
foto: Kurir Televizija

Dečak je, kako navodi Milić, pripremio i poneo 3 molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je izvadio pistolj i pucao u radnika, nakon čega se okrenuo prisutnoj deci, devojčici koja je sedela za stolom, kao i još dve osobe, od kojih je jedna bila pored klavira.

On je pucao prema njima i lišio ih života, rekao je Milić i dodao da je dečak zatim nastavio da korača hodnikom ka učionici istorije. Tu je usput zamenio okvir, a potom je ušao u učionicu i odmah sa vrata pućao ka učiteljici i ostalim učenicima.

spisak žrtava, pucnjava, pucnjava u školi, Vračar
foto: Privatna arhiva

On zatim izlazi iz učionice, odlazi do dvorišta, vadi okvir i oružja, baca ga kod stepeništa. Potom poziva policiju, i nakon toga ga lišavamo slobode, rekao je načelnik Milić.

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak (14) pucao na đake, nastavnika i portira.

U pucnjavi je ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja