OGLASIO SE MUP POVODOM NAVODNOG SNIMKA MASOVNOG UBISTVA NA VRAČARU: U toku intenzivna potraga za licem koje ga je objavilo
Foto: Nenad Kostić

UZNEMIRAVANJE GRAĐANA

OGLASIO SE MUP POVODOM NAVODNOG SNIMKA MASOVNOG UBISTVA NA VRAČARU: U toku intenzivna potraga za licem koje ga je objavilo

Crna Hronika -

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji navodno pokazuje trenutak ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je lažan, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP intenzivno radi na identifikaciji lica koje je objavilo ovaj lažni snimak, a koji je dodatno uznemirio građane, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo još jednom apeluje na sve građane da u svetlu svih nemilih događaja očuvamo razumnost i stabilnost pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija. Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama.

Podsetimo, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao ubistvo. Prema rečima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (13) je mesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podseća na crtež iz video-igrica.

Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track