SRAMNO! POMAHNITALI UBICA iz Mladenovca priznao zločin: "Pucao sam da ZASTRAŠIM STANOVNIŠTVO"
Foto: J.V., Facebook

Više javno tužilaštvo smederevo

SRAMNO! POMAHNITALI UBICA iz Mladenovca priznao zločin: "Pucao sam da ZASTRAŠIM STANOVNIŠTVO"

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušan je U.B. (21) zbog sumnje da je u četvrtak uveče, 4. maja, ubio osmoro i ranio 14 mladih momaka i devojaka, saznaje Kurir.

Prema našim saznanjima on je priznao zločin i dodao da je pucao da bi zastrašio stanovništvo!

- On je naveo da je upotrebom automatskog oružja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zastrašio stanovništvo Malog Orašja i Dubone.

U.B. se, inače, tereti za krivično delo teško ubistvo, otmica i krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

- On se sumnjiči da je u kasnim večernjim satima i u toku noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja lišio života 8 lica, dok je prilikom bekstva sa lica mesta najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača da ga odveze do sela u opštini Kragujevac gde je kasnije i uhapšen - navodi se u saopštenju.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: MUP Srbije

Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio, da podsetimo, pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova u petak i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track