KURIR SAZNAJE! PAO I BELIVUKOV ŠEF ZA DROGU Svi se pitali ko je Đeneral i Deda, uhapšen u velikoj akciji protiv BALKANSKOG KARTELA
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

KURIR SAZNAJE! PAO I BELIVUKOV ŠEF ZA DROGU Svi se pitali ko je Đeneral i Deda, uhapšen u velikoj akciji protiv BALKANSKOG KARTELA

Crna Hronika -

U velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšen je, kako Kurir saznaje, Miroslav Starčević, zvani Đeneral, odnosno Deda! Njegov nadimak često se pominajo tokom suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a ime mu se prvi put pojavilo u optužnici protiv kavačkog klana koju je podiglo crnogorsko tužilaštvo.

- Sumnja se da je on bio glavni "operativac" Radoja Zvicera za šverc droge. Pripadnici klana pominjali su njegov nadimak, ali mu se ime dugo nije znalo. Međutim, posle dešifrovanja presretnute skaj komunikacije i prikupljanja drugih dokaza, otkriveno je da je Đeneral zapravo srpski državljanin Miroslav Starčević - otkriva sagovornik Kurira.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: Shutterstock, SCREENSHOT SKY

On podseća da su o njemu govorili i svedoci saradnici, koji su ga često oslovljavali nadimkom Deda. Opisali su ga kao čoveka preko kog je išla trgovina drogom klana Belivuk - Miljković, i objasnili da je reč o "starijem čoveku".

Govoreći o kokainau koji su švercovali, svedok saradnik Srđan Lalić je ispričao kako je učestvovao u pratnji 40 kilograma droge koju je na stadion poslao Radoje Zvicer.

-Ja sam sa Markom učestvovao u pratnji tog kokaina, za kokain je bio zadužen Deda, koji je na Skaju bio Đeneral. To je bilo možda dva meseca pre hapšenja -rekao je Lalić.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografijafoto: mup kolumbije

- Skaj komunikacija je potvrdila da je Starčević bio na dirketnom kontaktu sa odbeglim vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom. U optužnici crnogorskog tužilaštva obelodanjene su i poruke koje su putem kriptovane komunikacije slali jedan drugom, a u kom dogovoaraju trgovinu kokainu - dodaje naš sagovornik.

Kako je Kurir objavio u velikoj međunarodnoj akciji uhapšen je i Mladen Lazarević, inače kum Milana Ljepoje, kog su pripadnici Belivukove grupe prema optužnici ubili u Ritopeku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track