SMANJENA KAZNA BIVŠEM DIREKTORU SIMPA: Ubio suprugu sa 52 uboda nožem osuđen na 30 godina zatvora

apelacioni sud u beogradu

SMANJENA KAZNA BIVŠEM DIREKTORU SIMPA: Ubio suprugu sa 52 uboda nožem osuđen na 30 godina zatvora

Crna Hronika -

Apelacioni sud smanjio je kaznu bivšem komercijalnom direktoru "Simpa" iz Vranja Miroljubu Petroviću sa 35 na 30 godina zatvora, zbog ubistva supruge Snežane Radivojević Petrović u noći između 15. i 16. maja 2016. u stanu u Beogradu.

Kako je presudom utvrđeno, on je u kuhinji, između trpezarijskog stola i kuhinjskih elemenata nožem zadao ukupno 52 uboda nožem.

- Snežana je trpela sve veći i veći bol, a sa njim i osećaj velike ugroženosti za sopstveni život i sve veći i veći strah. Njena patnja kod okrivljenog nije probudila saosećajnost i sažaljenje, već je bezobzirno, pošto je Snežana od zadobijenih povreda klonula na pod, istim nožem, nalazeći se iznad i najverovatnije na njoj, zadao joj još osam ubodina na vratu i osamnaest uboda na grudnom košu, kao i deset uboda na trbuhu, da bi na kraju pokojnoj Snežani zadao još tri uboda u stonak. Naneo joj je ukupno 52 povrede iz kojih je krvarila i koje su u roku od 5 do 10 minuta od zadobijanja poslednje radne dovele do smrtnog ishoda, zbog iskrvavljenja - navodi se u presudi. Istim nožem, Miroljub Petrović je pošto je ubio suprugu, naneo sebi lake telesne povrede, odnosno četiri površinske rane na stomaku, brojne oguljotine kože na vrati a potom popio tablete.

Policija ispred zgrade
Policija ispred zgradefoto: Marina Lopičić

Tragedija se, podsetimo, dogodila u Ustaničkoj ulici a ubijenu majku i povređenog oca, navodno je pronašla ćerka sa policijom. Na ovu presudu, žalili su se bivši direktor Simpa i njegov branilac.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, doneo je presudu kojom je, usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovih branioca, preinačio prvostepenu presudu, samo u pogledu odluke o kazni, i Miroljuba Petrovića zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Po nalaženju tog suda, u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, ukazuje se da prvostepeni sud prilikom donošenje odluke nije dao adekvatan značaj olakšavajućoj okolnosti, pre svega ranijoj neosuđivanosti okrivljenog, dok s druge strane nije cenio njegove godine života, kao i činjenicu da je njegova uračunljivost u vreme izvršenja krivičnog dela bila smanjena, ali ne do stepena bitno, zbog čega je Apelacioni sud, u odsustvu otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track