"U ŠVERCU DROGE ULOGA NAUČNIKA JE PRESUDNA" Hemičar: Neki su prodali tajne hemijske TRIKOVE od kojih KOKAIN postaje "NEVIDLJIV"
Milan Popović i Mladen NIkolić, Foto: Kurir TV, MUP Srbije

rute kokaina

"U ŠVERCU DROGE ULOGA NAUČNIKA JE PRESUDNA" Hemičar: Neki su prodali tajne hemijske TRIKOVE od kojih KOKAIN postaje "NEVIDLJIV"

Crna Hronika -

Vešti razbojnici i pljačkaši, plaćene ubice, narko-dileri, mornari i šverceri droge deo su Balkanskog kartela koji već decenijama rukovodi transportom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali i daljom distribucijom droge.

Iznad njih je samo najveća mafija na svetu - italijanska Ndrangeta, koja je zapravo i stvarni vlasnik više od 60 odsto kokaina koji se iz džungli Kolumbije, Perua, Ekvadora, Bolivije distribuira ka svim kontinentima.

Ovaj kartel sastavljen je od bivših kradljivaca zlata i dragulja grupe Pink Panter i iskusnih u narko-biznisu koje jure sve službe za borbu protiv droga na svetu. Veruje se da ova kriminalna organizacija stoji iza višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu direktno iz Kolumbije, Brazila i Ekvadora, ili tranzitom preko logističke infrastrukture u zapadnoj Africi

Gosti Mladen Nikolić, hemičar i bivši republički inspektor za kontrolu psihoaktivnih supstanci i Milan Popović advokat razgovarali su u jutarnjem programu o švercu kokaina.

02:53

KOKAIN NAJUNOSNIJI POSAO NA BALKANU?

Mišljenje je izneo Nikolić.

- Već sam upozoravao da je Beograd preplavljen kokainom. U ovoj akciji uhapšeno je mnogo ljudi, a da li ste primetili da ni gram kokaina nije "uhapšen"? Kokaina nema zaplenjenog, neko im je javio, bojim se iz policije, ja stalno upozoravam, da moramo pročistiti i policiju. Na stranu časni policajci koji rade, ali mi od 2007. godine imamo viđu kartela koji slobodno živi u Nišu... - započinje Nikolić.

Mladen Nikolić
foto: Kurir tv

Sve ih treba pohapsiti, nastavlja Nikolić.

- Ja sam veliki protivnik droga, protiv sam svih droga. Kako se švercuje droga? - pita Nikolić.

- Vi dobijete na primer smešu, a ona ne liči uopšte na drogu. Takva jedinjenja dovoljno je da u njih sipate vodu, na vrh ispliva mast koja je čista droga. Kada stavite na analizu to ne izgleda kao droga, to što jeste, zamaskirano je sa mnogim jedinjenjima. Mnogi prljavi naučnici odali su tajne kako se pravi droga i kako se "maskira" - rekao je Nikolić.

Milan Popović
foto: Kurir tv

Popović se izjasnio tako što je pohvalio rad policije, bez obzira na navode sagovornika.

- Upravo zbog tih časnih policajaca treba pohvaliti rad policije. Kada uspete jedan kartel da zaustavite, oni nađu novu, ali uvek je to konstantna borba i sprečavanje da se provuče drugim rutama. Svuda morate imati nekog ko će vam pomoći da tu drogu provučete - kaže Popović i navodi da postoji mogućnosti da sud odluči da Skaj aplikacija neće biti dovoljan dokaz da se presuda donese.

- Prema mom mišljenju za ovakvo veliku presudu mislim da neće biti dovoljno da na osnovu samo jednog dokaza donesu odluku - dodao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track