MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA PREBAČEN U CZ! Evo šta čeka osumnjičenog za ubistvo osmoro mladih i ranjavanje 14 ljudi!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen, Shutterstock

istraga

MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA PREBAČEN U CZ! Evo šta čeka osumnjičenog za ubistvo osmoro mladih i ranjavanje 14 ljudi!

Crna Hronika -

U. B. (21), osumnjičen da je 4. maja počinio masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca, prebačen je iz pritvora u Smedereva u Centralni zatvor u Beogradu, potvrđeno je za Kurir.

Prema rečima našeg izvora, U. B. je smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde će biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

U. B.
U. B. foto: J.V., Facebook

- To je praktično redovna procedura. Veštaci treba da utvrde da li je on u vreme izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv, kao i da li pati od neke duševne bolesti ili poremećeja - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, U. B. je kobne večeri hicima iz "kalašnjikova" ubio osmoro mladih ljudi, dok je njih 14 ranio. Istragu o ovom zločinu vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu.

U. B. je nakon hapšenja saslušan u ovom tužilaštvu, gde je priznao izvršenje krivičnih dela, rekavši "da je hteo da zaplaši meštane, koji su ga omalovažavali i loše govorili o njemu njegovoj porodici".

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Petar Aleksić

Takođe, kako saznajemo, pored psihijatrijskog veštačenje osumnjičenog, u okviru istrage biće saslušani i svedoci, zatim urađene DNK analize, kao i veštačenje povreda ranjenih osoba. Skinuti su i snimci sa kamera okolnih objekata, kako bi se utvrdilo da li je neka od njih zabeležila nešto u vezi sa ovim užasnim zločinom.

- Ovih dana trebalo bi da počne saslušanje prvih svedoka - kaže izvor.

Podsetimo, U. B. je kobne večeri u Malom Orašju iz automata pucao na omladinu i ubio petoro tinejdžera. Pokolj je nastavio u selu Dubona, gde je u školskom dvorištu ubio troje, a ranio još nekoliko ljudi. Uhapšen je sutradan na imanju svog rođaka, a dva sela su zavijena u crno zauvek.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track