MOJA ĆERKA JE JEDNA OD 18 UBIJENIH ŽENA U SRBIJI! Vapaj Ivane Bekić: Želim da NIJEDNA MAJKE VIŠE NE PLAČE za svojim detetom
Foto: Drustvene Mreže

potresna ispovest za kurir

MOJA ĆERKA JE JEDNA OD 18 UBIJENIH ŽENA U SRBIJI! Vapaj Ivane Bekić: Želim da NIJEDNA MAJKE VIŠE NE PLAČE za svojim detetom

Crna Hronika -

- Sigurna sam da bih je više zvala, mešala se, tražila objašnjenja za čudna ponašanja, ne bih joj nikada dopustila da prolazi i podnosi sve sama, kaže u ispovesti za Kurir Ivana Bekić, majka Nevene Bekić (20) koja je bila jedna od 18 ubijenih žena od početka 2023. godine.

Nevenu je, da podsetimo, službenim pištoljem ubio njen suprug Đorđe P. (28), mladi policajac koji je kad je ubio Nevenu odmeh prosudio i sebi.

Znam gde sam pogrešila

Majka Ivana za Kurir kaže da joj je cilj da svojim i primerom svoje ćerke doprinese koliko može, jer je nasilje nad ženama ozbiljno poraslo u ovoj godini i sa sobom povećalo i broj ubijenih žena koji je došao do 18 za nepunih pet meseci.

Grocka, ubistvo, samoubistvo
foto: Zorana Jevtić

U takvoj atmosferi Srbija je i ove godine 18. maja obeležila Dan sećanja na žene žrtve nasilja.

- Želim samo da nijedna majka ne više ne plače za svojim detetom. Trenutno sve prolazim ponovo, po ko zna koji put, kroz sve i nisam baš najbolje, ali se trudim da budem dobro zbog dece, Neveninih sestara - kaže nam Ivana i dodaje:

- Sada sam sigurna da bih je više zvala, mešala se, tražila objašnjenja za čudna ponašanja, ne bih joj nikada dopustila da prolazi i podnosi sve samaa. Znam gde sam pogrešila, mislila sam da znam sve o njenom životu i nisam insistirala da mi se otvara za svako čudnije ponašanje. Možda sam mogla da joj pomognem, samo da sam znala kako - každe nam potrešena majka.

1 / 4 Foto: Printscreen Facebook

Nevenina majka savetuje i druge roditelje da dobro obrate pažnju na ponašenje svoje dece koje može mnogo da im kaže.

- Savetujem im da bez obzira na sve moraju da se interesuju za svoju decu. Ja sam nju pustila jer sam joj verovala i želela sam da je pustim da odraste i stvori sebi zivot kakav želi - kaže Ivana.

Zašto je trpela?

Prema njenim rečima, ona je svojoj mezimici stalno govorila da ima izbora i da kada joj nešto ne odgovara uvek može da ode.

- Nena je znala i njene sestre znaju da se nasilje ne trpi i da se od nasilja beži. To mi nije jasno baš iz tog razloga. Ona je bila dete koje nije gledalo nasilje i koje je naučeno da se ono ne trpi. Ne ide mi u glavu, apsolutno - kaže Ivana i dodaje da je Nevene znala da uvek ima njenu podršku, ali da joj je njen suprug sebično uzeo sve, na kraju i pravo na život.

- Znala je i da u svakom trenutku može da izađe iz braka ako tgo želi. Ja sam protivnik nasilja nad ženama i boriću se za pravo žena i moju Nenu uvek i zauvek!

Grocka, ubistvo, Nevena Bekić, Ivana Bekić
foto: Drustvene Mreže

Nevena i Đorđe, inače, bili su u braku nepunih godinu dana kada su se javili i prvi problemi, ali niko od porodice i prijatelja nije ni slutio na tragediju.

Poverenje

Zarobio je, nije mogla to da podnese

- Ona je bila mlada, puna života, a on je zarobio u kuću, nije više mogla da podnese to. Pokupila se i otišla kod oca - ispričali su poznanici porodice posle zločina za Kurir.

Prema njihovim rečima, Nevena je govorila da je Đorđe dobar prema njoj.

- To su deca iz naselja ovde iz divnih porodica. Govorila je da joj ništa nije smetalo, ali pre nekoliko dana je uplašena bila kod kuće, nije trebalo sama da ode da se vidi sa njim - rekla je tada sagovornica Kurira.

Nevenina prijateljica nam je tada ispričala da je Nevena slepo verovala u njegovu ljubav.

- Bila je sigurna da je nikada ne bi povredio, zato je i istupila, mislila je da nikada ne bi stvarno povukao taj obarač - kaže nam žrtvina prijateljica.

Strah

Žašto žene ćute?

Prema podacima MUP najčešći razlozi zbog čega žrtve ne prijavljuju nasilje u porodici su strah od osobe koja vrši nasilje, stid i sramota zbog nasilja kome su izložene, nemaju gde da odu, strah od osude i odbacivanje od strane porodice i okoline, materijalna zavisnost od drugih, strah šta će biti sa njima nakon prijavljivanja nasilnika, plaše se da će im biti oduzeta deca i nepoverenje u rad dršavnih institucija i organa.

Kurir.rs - Dijana Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track