KURIR SAZNAJE! PODNETA OPTUŽNICA PROTIV HIRURGA S VMA KOJI JE BRUTALNO PRETUKAO SUPRUGU: Evo koliko bi mogao da provede u zatvoru
Foto: Instagram/lazinota

KURIR SAZNAJE! PODNETA OPTUŽNICA PROTIV HIRURGA S VMA KOJI JE BRUTALNO PRETUKAO SUPRUGU: Evo koliko bi mogao da provede u zatvoru

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je podnelo optužnicu protiv poznatog plastičnog hirurga koji je zaposlen na VMA u Beogradu i još dve privatne klinike, a koji je osumnjičen je da je brutalno pretukao dugogodišnju suprugu 2. februara ove godine, saznaje Kurir.

- Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog hirurga zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija juče je podnelo optužnicu Trećem osnovnom sudu u Beogradu - navodi se iz ovog tužilaštva.

lekar, VMA, nasilje
foto: Privatna Arhiva

S tim u vezi, tužilastvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

- Sve uz istovremeni predlog tužilastva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da ce okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti, te okolnost da je za krivično delo sa elementima nasilja koje se okrivljenom stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravicno vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, on je na saslušanju u tužilaštvu delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

- Objasnio je da je bio pod velikim uticajem različitih lekova koje je pio zbog zdravstvenih problema koje je imao. Moj krijent rekao je i da bi najsrećniji bio da može da vrati vreme, da mu je jako žao i da mnogo pati zbog onoga što se dogodilo - rekao je tada njegov branilac Đorđe Kalanj za Kurir.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track