EKSKLUZIVNO! ISPOVEST DEVOJKE KOJU JE OTEO UBICA IZ MLADENOVCA: Upao je u taksi s bombom i pretio da će nas pobiti KREĆE AGONIJA
Foto: Petar Aleksić, Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

prvi put govori o stravičnom iskustvu

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST DEVOJKE KOJU JE OTEO UBICA IZ MLADENOVCA: Upao je u taksi s bombom i pretio da će nas pobiti KREĆE AGONIJA

Crna Hronika -

Pobio sam sad ljude, pa ću i vas ako me ne budete vozili gde kažem!

Ovo je rekao U. B. (20), osumnjičen da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio osmoro mladih i ranio 14 ljudi, kada je sa bombom u ruci oteo taksi u kom je bila stranka. Podsetimo, U. B. je, kako se sumnja, počinio masakr hicima iz kalašnjikova i po sopstvenom priznanju "pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Svedočila u tužilaštvu

jelena a. i njen verenik
jelena a. i njen verenikfoto: Petar Aleksić

Devojka, Jelena A. (19) koja je bila talac osumnjičenog masovnog ubice, u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir opisala je agoniju kroz koju je prošla, a koja je trajala puna tri sata! Ona nam je na početku razgovora objasnila da ona nije trudna, kao što su to svi mislili.

- Ja nisam u drugom stanju, to sam slagala otmičara, u nadi da me neće ubiti ako zna da čekam bebu. To sam uradila da bih sačuvala svoj život, ali i život taksiste - rekla nam je ova devojka.

Jelena A. jedna je od 50 svedoka u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi protiv U. B., a juče je dala izjavu u ovoj instituciji. Po izlasku iz zgrade tužilaštva, ona nam je opisala svoj susret sa, u tom trenutku, najtraženijim i najopasnijim beguncem u Srbiji!

- Te večeri, oko 22.30, krenula sam taksijem iz Smedereva kod verenika na Ub, i dok sam sa taksistom komentarisala zbog čega li na putu ima toliko policije i Hitne pomoći, na naplatnoj rampi Mali Požarevac, na kojoj smo stajali, videla sam krupnog mladića u plavoj majici kako izlazi iz šumice - kaže ova hrabra devojka i dodaje da je tada pomislila da mladić radi na naplatnoj rampi.

- Ispred nas su bila dva vozila, a taj mladić je ubrzanim hodom ušao u taksi. Seo je pored mene na zadnje sedište, a u ruci je držao bombu! - prisetila se Jelena A. za Kurir.

- Taksista je povikao: „Izlazi napolje! Izlazi, ko si ti?!“ Uplašila sam se, a U. B. je samo rekao: „Nastavi da voziš! Ubio sam sad toliko ljudi, pa ću i vas ako ne budete slušali!“ U sekundi sam se setila da slažem, i tako pokušam da se spasem, da sam trudna. Samo me je pogledao i nastavio da preti da će nas pobiti. Kad smo prošli naplatnu rampu, u daljini se videla policija, a on je tada rekao: „Ne brini, ljubavi, ti si sad moja supruga, trudna si i mi sad idemo kod lekara!“

Vikao je i pretio nam

Kako kaže, ostala je u šoku, zaledila se od straha, ali pokušala je da ne paniči u toj kriznoj situaciji.

- Zagrlio me je i mazio po stomaku. Naježila sam se, ali sam izdržala. Izbegli smo policiju i taksista je sve vreme pokušavao da ga istera iz vozila, ali ubica bi počeo da viče, preti i igra se bombom. Konstantno ju je prebacivao iz jedne u drugu ruku, igrao se njom - kaže Jelena, dodajući da se vožnja do Uba odužila i trajala skoro tri sata, što je duplo više od uobičajenog vremena.

- Dugo smo se vozili kroz neka sela kako bismo izbegli policiju, koja je bila na svakom ćošku. Napokon smo došli do Uba, ostavili su me tu, a oni su nastavili dalje. Kasnije sam saznala gde ga je taksista vozio i šta je zapravo uradio - kaže nam ona.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Nemanja Nikolić, screenshot

Verenik svedočio

Nije je bilo tri sata

Jelena A. je u Više javno tužilaštvo u Smederevu juče došla ruku pod ruku s verenikom, koji je nakon nje takođe dao izjavu.

- Bio sam zabrinut za nju jer se vožnja od Smedereva do Uba odužila. Inače treba sat i po, a nje nije bilo tri sata! Nisam znao šta da mislim, a kad je došla, sve mi je ispričala, ostao sam šokiran. Sutradan smo saznali kakvo je zlo taj mladić počinio - kaže za Kurir ovaj mladić.

Uspela da se snađe

Srećna sam jer sam živa

Devojka, koja će uskoro napuniti 19 godina, spasla se sigurne smrti jer je uspela da se snađe i nadmudri pomahnitalog ubicu iz Dubone.

- Dan nakon masakra ubljanska policija je došla po mene kako bi im dala izjavu, a sad sam sve to opet ispričala u tužilaštvu. Uspela sam da spasem svoj život i srećna sam zbog toga - rekla je ona.

Mesečni pomen

Litija u Malom Orašju

U Malom Orašju, gde je U. B. ubio petoro mladića, od kojih je najmlađi imao samo 15 godina, u nedelju će se održati tradicionalna litija za praznik Silaska Svetog duha na apostole ili Svetu Trojicu, a ove godine će se tom prilikom održati i pomen za upokojenje tragično nastradalih.

(Kurir.rs - B. Travica)

štampano izdanje 31.5.2023.
foto: Kurir

Bonus video:

00:50

Mladenovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track