"MISLIO JE DA SE DRUG ŠALI, A ONDA SE SKINUO I SKOČIO": Tinejdžer koji je pokušao da spasi druga na Adi BIO SA DEVOJKOM!
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Instargram

tužni detalji tragedije na adi

"MISLIO JE DA SE DRUG ŠALI, A ONDA SE SKINUO I SKOČIO": Tinejdžer koji je pokušao da spasi druga na Adi BIO SA DEVOJKOM!

Crna Hronika -

Užasna tragedija na Adi Ciganliji, koja je u utorak popodne odnela živote dvojice tinejdžera (16), prema saznanjima Kurira, dogodila se kada je jedan maloletnik počeo da se davi, a drugi skočio da ga spase, pa su se obojica utopila.

- Jedan tinejdžer, učenik Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, bio je na Adi sa devojkom kad se sve desilo. Oko njih je bilo društvo, svi su se provodili kada je video da se drugi mladić davi - priča prijatelj mladićeve porodice za Kurir i dodaje:

- Prvo je mislio da se drugi mladić šali, ali kad je to potrajalo i kad je video da je situacija ozbiljna, skinuo je svoju odeću i skočio sa pontona. Deca su šokirana stajala sa strane, a na kraju ni jedan nije isplivao.

Inače, mladić koji se davio je bio dobar drug devojke tinejdžera koji je pokušao da ga spasi.

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

Kako saznajemo, tinejdžer koji je skočio kao spasilac nije pio alkohol i bio je potpuno pribran sve vreme

I Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu potvrdio je za Kurir da je učenik njegove škole skočio u pomoć svom drugu.

- Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i oboje su se utopili - govori za Kurir Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo reči hvale:

Zajedno u smrt Stradali tinejdžeri na proslavi mature u osnovnoj školi
Zajedno u smrt Stradali tinejdžeri na proslavi mature u osnovnoj školifoto: Privatna Arhiva

- On je jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odeljenju, tako da nisu u ptianju problematična deca.

Drugi nastradali tinejdžer pohađao je Srednju tehničku školu "Lola" u Železniku. On je kao i njegov vršnjak iz zemunske škole prekjuče završio drugi razred i prema rečima onih koji su ga poznavali, on je taj dan otišao na Adu sa grupom učenika iz svoje škole.

Ada Ciganlija, utopljenik, Stefan Čolović, Tehnička škola Lola
foto: Printscreen/Instagram

Kako kažu, pored toga što je bio poslednji dan škole, nekome je bio i rođendan, pa je i povodom toga bilo slavlje.

- Pre podne smo bili u školi, a on je otišao sa društvom na Adu. Krenule su da nam stižu poruke da ga nema nigde, da se izgubio. Roditelji su se nadali da je možda ostao u školi, tražili su ga - kažu naši sagovornici i dodaju da je on bio izuzetno dobar drug i đak.

"Jezivi su bili krici dece"

Žena koja radi kao prodavac na Adi Ciganliji, a koja je bila očevidac tragedije, rekla je za Kurir da je bilo jezivo i da su krici dece bilo strašni.

- Ne znam šta su slavili i kakvo je to veselje bilo, ali u jednom momentu dotrčao je jedan dečak i rekao da mu se drugarica onesvestila. Dali smo mu flašu vode i rekli da pozove Hitnu pomoć, a on je tada jedva izgovorio: "Već dolaze, drug je ušao u vodu i nije isplivao, a ni drugog ne možemo da nađemo". Uspaničila sam se i videla da stiže policije, nekoliko devojčica se sjatilo kod mene, nisu mogle da gledaju to, iako sam ja par stotina metara odatle - kaže nam prodavačica i dodaje:

- Kad su izvukli tu decu krici su bili jezivi, ja sam se samo okrenula i otišla kad sam videla roditelje. To nisam mogla da gledam. Jedna devojčica mi je ispričala da je drug ušao u vodu normalno, otplivao, zaronio i više nije izašao.

RONILAC ŽANDARMERIJE

Verovatno su upali u visoku travu

Marko Mladenović, žandramerija, Ada Ciganlija
foto: screenshot RTS

Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da su tela brzo izvučena.

- Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali s nekog pontona. Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se šta je dole. Mogu da se ubodu, upadnu u visoku travu, kao što je slučaj verovatno bio ovde. U tom slučaju nastane panika i povuku jedan drugog u vodu - rekao je Mladenović.

DIREKTORI OBE ŠKOLE U ŽALOSTI

Nije imao ko da ih sačuva

Slobodan Macura
foto: Stefan Jokić

Direktor Saobraćajno-tehničke škole Slobodan Macura objašnjava da ovo nije prvi put da učenici po završetku školske godine odlaze na Adu.

- Tako je bilo i ove godine. To inače bude u vreme kad je sezona kupanja otvorena, međutim, kako se ova godina završila ranije usled tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“, sezona kupanja još nije počela, te i vesele učenike nije imao ko da dočeka i sačuva od ovih nesreća - kaže Macura. I njegova koleginica, direktorka Tehničke škole „Lola“ u Železniku Olivera Babić, za Kurir kaže da ih je sve zadesila velika tragedija. - Potreseni smo. Učenici naše škole još su u šoku zbog tragedije, kao i svi mi koji smo aktivno radili s tim detetom - kaže Babićeva.

Štampano izdanje 08.06.2023.
foto: Kurir

Kurir.rs / Dijana Antonijević

Bonus video:

01:08

Dečaci se udavili u kanalu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track