"KRIMINALCI SU SE SPORAZUMEVALI NA ČISTOM ŠATROVAČKOM" Vitorović o najčešćim "zanimanjima" Balkanaca u Švajcarskoj (VIDEO)
Zoran Vitorović o ubistvu na istoku Francuske, Foto: Kurir Televizija, Twitter/DamienRieu

kurir televizija

"KRIMINALCI SU SE SPORAZUMEVALI NA ČISTOM ŠATROVAČKOM" Vitorović o najčešćim "zanimanjima" Balkanaca u Švajcarskoj (VIDEO)

Crna Hronika -

Muškarac poreklom iz Severne Makedonije osuđen je u švajcarskom gradu Bilu zbog ubistva počinjenog pre čak 24 godine,tačnije u junu 1999.Sud ga je sada osudio na 18 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva i pokušaja ubistva tokom pljačke.

Grupa od četvorice muškaraca, podsećaju švajcarski mediji, upala je kobne večeri u kuću jedne porodice i bračnom paru i njihovom sinu, koji je tada imao 14 godina, ruke vezala lisicima.

Dva starija sina bračnog para u tom trenutku nisu bila kod kuće. Napadači su bili maskirani i naoružani, a jedan od njih je mučio vezane roditelje i sina.

Ono što je privuklo pažnju u ovom slučaju je da je policija tokom istrage došla do informacija da bi zločin mogao biti zasnovan zapravo na ilegalnoj trgovini oružjem između dvojice sinova ove porodice i bivših aktivista terorističke Oslobodilačke vojske Кosova.

Kakva su Vaša saznanja o ovom slučaju?

Francuska, hapšenje
foto: Twitter/DamienRieu

A u program Redakcije se uključio i Zoran Vitorović koji se javio iz Švajcarske sa odgovorima na pitanja.

Zoran Vitorović
foto: Kurir tv

Ovde je jako puno spekulacija, i kako započinje Vitorović, u ovom trenutku reč je o klasičnom kriminalu.

- U Švjacarskoj slučajevi ubistva ne zastarevaju. Naime u Lozani su pohvatali kriminalce i shvatili da je reč o slovenskom jeziku. Kriminalci su govorili na šatrovačkom jeziku i to su bili pohvatani razbojnici Srbi i Crnogorci, a ono što treba da se podvuče kao bitna stavka je ko radi šta. Poreklom Albanci to je proces i situacija, oni su uglavnom u regionu Sengalena deo prema Austriji, a Srbi i Crnogorci uglavnom rade prevare i sitne pljačke, distribuciju droge rade afričke banke, Nigerijanci rade internet prevare, znači tačno se zna koja grupa radi šta - rekao je i istakao šta je njemu zasmetalo u ovoj vesti:

- Meni je najviše zasmetalo to što se u kontekst stavlja nešto što apsolutno nema veze sa istinom.

A koje stvari je nazvao vrlo interesantnim, poslušajte u videu.

04:19

UBISTVO FRANCUSKA

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track