SRPSKI BEGUNAC UHAPŠEN U ŠPANIJI: Policajci ga zaustavili na ulici, on se LAŽNO predstavio, ali je brzo raskrinkan
Foto: Shutterstock

ekstradicija

SRPSKI BEGUNAC UHAPŠEN U ŠPANIJI: Policajci ga zaustavili na ulici, on se LAŽNO predstavio, ali je brzo raskrinkan

Crna Hronika -

Agenti španske Nacionalne policije uhapsili su u Benidormu muškarca (26), za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i trgovina drogom i drugih teških krivičnih dela.

Kako prenosi portal Ser, ovog begunca su priveli policajci koji su vršili rutinsku kontrolu na području Zajednice Valensije.

- Privedeni se najpre predstavio kao državljanin Hrvatske, i pokazao je hrvatska dokumenta. Međutim, bio je sumnjiv policajcima, pa su odlučili da ga odvedu u policijsku stanicu i provere mu identitet. Nakon što su izvršene odgovarajuće provere u policijskim jedinicama, identitet lica je nedvosmisleno dokazan, pošto su agenti uvidom u bazu podataka Nacionalne policije potvrdili da ovo lice ima međunarodni nalog za ekstradiciju za krivična dela trgovine drogom i stvaranje kriminalne organizacije, a koja su počinjena u Srbiji, njegovoj rodnoj zemlji - navodi španski portal.

Kako dalje navode, Imigraciono-granična brigada potvrdila je da Srbin ilegalno boravi u Španiji i za njega je pokrenut postupak za proterivanje sa nacionalne teritorije.

- Uhapšeni muškarac, 26-godišnji državljanin Srbije, stavljen je na raspolaganje Istražnom sudu u Benidormu, prvom pravosudnom organu zaduženom za sprovođenje postupaka za njegovo izručenje - dodali su na portalu Ser.

(Kurir.rs - Ser)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track