40 DANA TUGE OD MASAKRA U SELIMA KOD MLADENOVCA: Suze i jecaji za pet ugašenih mladosti, šestorica sveštenika na pomenu (VIDEO)
Foto: Petar Aleksić

tragedija selo zavila u crno

40 DANA TUGE OD MASAKRA U SELIMA KOD MLADENOVCA: Suze i jecaji za pet ugašenih mladosti, šestorica sveštenika na pomenu (VIDEO)

Crna Hronika -

Prijatelji nastradalih mahom su takođe, bili u crnini, ali su nosili i majice na kojima su napred pisala njihova imena, dok je na leđima pisao dan tragedije uz poruku "živite"

BEOGRAD - U selu Dubona danas je obeleženo 40 dana od masovnog ubistva u tom mestu, koje je počinio U.B.

Šest sveštenika održalo je četrdesetodnevni pomen za pet tinejdžera od kojih najmlađi ima 15 godina na mestu stradanja "Ravni Gaj" kod Malog Orašja gde je 4.maja pomahnitali U. B. iz Dubone počinio nezapamćeni masakr.

Tužnom skupu kako ga je nazvao jedan od sveštenika prisustvovalo je oko 200 meštana sela kod Smedereva. U crnini neutešni nakon zločina koji im je počinio mladić iz Dubone roditelji nastradalih mladića jedva su se držali da ostanu doatajanstveni u svom bolu dok su sveštenici čitali molitve.

Kad bi sveštenik izgovorio imena stradalih prisutnima bi samo krenule suze. Nemi od bola, grlili su se i u tišini pokušavali jedno drugima da daju neku reč utehe.

-Tuga je večna za ovom mladosti, izgubljenom budućnosti i mi im obećavamo da ih nećemo zaboraviti - poručio je sveštenik koji je potom dodao da će pomen stradalima biti nastavljen u 11 sati u lokalnoj crkvi u Malom Orašju.

1 / 15 Foto: Petar Aleksić

Nakon pomena stradalima roditelji, rodbina, prijatelji i meštani i dalje nepomično stoje i gledaju u spomenik gde su se njihovi najmiliji tog 4.maja nasmejani družili i uživali u roštiljanju za đurđevdanski uranak. Prijatelji nastradalih mahom su takođe, bili u crnini, ali su nosili i majice na kojima su napred pisala njihova imena, dok je na leđima pisao dan tragedije uz poruku "živite".

Grle se i zajedno plaču

Roditelji ubijenih tinejdžera su se na mestu stradanja svoje dece nakon opela grlili i zajedno plakali. Odmahuju glavama dok nemo posmatraju spomenik pored kog su njihova deca bezbrižno sedela samo nekoliko trenutaka dok nije došao U. B. koji ih je pobio, a zatim svoj krvavi pir nastavio u rodnoj Duboni gde je kod škole ubio njih troje, a nekoliko ranio, a potom se dao u bekstvo. Podsetimo, osumnjičeni je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka nadomak Kragujevca. U petak je pored oca U. B. i ujaka iza rešetaka završio i njegov brat od ujaka B. G.

U Malom Orašju služen je parastos na mestu stradanja.

00:16

40 dana od maskra u Duboni kod Mladenovca

Podsetimo, u noći 4. maja U. B. (21) je hicima iz kalašnjikova u Duboni i Malom Orašju usmrtio osam, a ranio 14 osoba.

On je pucao na mlade koji su se okupili da bi proslavili Đurđevdan pre nego što počne trodnevna žalost zbog masovnog ubistva koje je dan ranije počinio učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Dubona, 40 dana
foto: Petar Aleksić

Podsetimo, u nedelju je obeleženo 40 dana od tragedije u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, gde su građani polagali cveće i palili sveće u znak sećanja na stradale.

Kurir.rs/B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track