TUŽNE SCENE U DUBONI, 40 DANA OD NEZAPAMĆENOG MASAKRA: Mural s likovima stradale omladine iznad klupice gde su stradali (FOTO)
Foto: Petar Aleksić

TUŽNE SCENE U DUBONI, 40 DANA OD NEZAPAMĆENOG MASAKRA: Mural s likovima stradale omladine iznad klupice gde su stradali (FOTO)

Crna Hronika -

U selu Dubona kod Mladenovca tokom celog dana svi oni koji žele da odaju počast nastradalim M. P, mladom policajcu, njegovog sestri K. P. i njihovom prijatelju D. T. mogu to uraditi kao i njihovi meštani koji laganim korakom pristižu prvo u lokalni crkvu, a potom i do škole.

Spuštenog i praznog pogleda pristizali su i mladi i stari stanovnici Dubone, prvo bi zapalili sveću u crkvi, gde su se bez nekog velikog zadržavanja sa svećom ili cvećem uputili u susedno dvorište gde se nalazi lokalna škola. Tri murala sa likom stradale omladine skoro su gotova, a umetnik ga je uradio tačno iznad klupice na kojoj su kobne večeri sedeli ubijeni dok ih pomahnitali U. B. nije ubio iz kalašnjikova.

Dubona, 40 dana
foto: Petar Aleksić

Može se videti i da meštani ostavljaju i sokove, ali i slatkiše ispod umrlica koje su zalepljene na ogradi škole.

Takođe, veliki broj monahinja se nalazi u Duboni gde su nepomično stajale pored mesta stradanja, a potom su se uputile u crkvu koja pripada šumadijskoj eparhiji.

Dubona, 40 dana, monahinje
foto: Petar Aleksić

Podsetimo, u selu Dubona danas je obeleženo 40 dana od masovnog ubistva koje je počinio U.B.

Šest sveštenika održalo je četrdesetodnevni pomen za pet tinejdžera od kojih najmlađi ima 15 godina na mestu stradanja "Ravni Gaj" kod Malog Orašja gde je 4. maja pomahnitali U. B. iz Dubone počinio nezapamćeni masakr kada je ubio osam, a ranio 14 osoba.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja