RAZRADIO ŠEMU, PA ZGRNUO 54 MILIONA DINARA: Uhapšen bivši radnik Poreske uprave u Novom Pazaru! Evo kako mu je to pošlo za rukom
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

RAZRADIO ŠEMU, PA ZGRNUO 54 MILIONA DINARA: Uhapšen bivši radnik Poreske uprave u Novom Pazaru! Evo kako mu je to pošlo za rukom

Crna Hronika -

Pripadnici MUP uhapsili su F. K. (1968) bivšeg zaposlenog u Poreskoj upravi Novi Pazar, Odsek za računovodstvo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u službi i pranje novca.

Sumnja se da je F. K. podnošenjem dokumentacije neistinitog sadržaja dovodio u zabludu ovlašćena lica da po osnovu navodno neosnovanih uplaćenih republičkih administrativnih taksi izvrše povraćaj novčanih sredstava na tekući račun jednog udruženja raseljenih lica čiji je, inače, on zakonski zastupnik.

U periodu od 2018. do 2023. godine bez osnova, na račun tog udruženja izvršen je prenos novčanih sredstava u iznosu više od 54.000.000 dinara, nakon čega je, kako se sumnja, F. K. podizao taj novac koji je koristio za sopstvene potrebe, uz lažno prikazivanje činjenica o poreklu imovine.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track