POZVAO ME I REKAO NEKO NAS JE POUBIJAO! Supruga Jovice ranjenog u masakru u Duboni: Komšiji dao novčanik da imam da ga sahranim
Foto: Youtube/PrvaTV

POTRESNO

POZVAO ME I REKAO NEKO NAS JE POUBIJAO! Supruga Jovice ranjenog u masakru u Duboni: Komšiji dao novčanik da imam da ga sahranim

Crna Hronika -

Porodice i prijatelji nastradalih progovorili su o dešavanjima te kobne noći između 4. i 5. maja

MLADENOVAC - Četrdeset dana je prošlo od kada je U. B. u svom krvavom piru usmrtio osmoro mladih, a trinaestoro ranio u selima u okolini Mladenovca.

Porodice i prijatelji nastradalih progovorili su o dešavanjima te kobne noći između 4. i 5. maja. Među njima je i supruga teško ranjenog Jovice S, koja se prisetila se kako je saznala za stravični masakr.

Jovica S. iz Dubone jedan je od onih, koji se našao na nišanu pomahnitalog pucača, i koji je pukom srećom i veštinom lekara uspeo da preživi. On je završio sa nekoliko prostrelnih rana, a kako njegova supruga kaže, velika je verovatnoća da će do kraja života ostati invalid.

Slađana Stevanović, Dubona, Jovica Stevanović
foto: Youtube/PrvaTV

U momentu kada je u njega U. B. ispalio više hitaca, Jovica je bio svestan.

- Muž je bio svestan, pozvao me je telefonom i rekao "Neko nas je poubijao". Pristigle su komšije i on je izvadio novčanik, dao komšiji i rekao: "Evo da žena ima čime da me sahrani" - priseća se supruga ranjenog Jovice kroz suze i dodaje:

- Žalost je za ove porodice. On je ranjen u pluća. Maramica mu je otišla, deo plućnog krila, razorena mu je kičmena moždina, pogođen je u nogu, svi donji vitalni organi su mu oduzeti. Lekari ga šalju na rehabilitaciju, ako može da prohoda, a ne, ostaće invalid u kolicima ili u krevetu, nažalost - kaže Slađana.

Kako kaže, suprug joj jako nedostaje.

- On plače za svima, za svima. Žao ga svih... Uvek sam tužna, mnogo mi nedostaje. Sve smo delili i dobro i zlo. I bio je veseo, ćerka mu je trudna... Sad šta... - kaže Slađana za Prvu TV.

Slađana Stevanović, Dubona, Jovica Stevanović
foto: Youtube/PrvaTV

"Upucan sam u ruku i prepone"

Jedan od ranjenih u masakru u Duboni je i Predrag Mijailović. Pred kamerama televizije on je pokazao rupe od metaka koje se i dan danas nalaze na vratima i u ormaru.

- Imaju dve rupe na vratima i tamo ormar je probušen skroz. Upucan sam u ruku i prepone. U bolnici sam bio 12 dana i sada je bolje. Stalno prolazi kroz glavu šta se to desilo, nisam pametan uopšte - rekao je nesrećni čovek u emsiji "Exploziv" na Tv Prva.

Malo Orašje i Dubona od 5. maja zavijeni su u crno. Na mestu zločina mogu se i dan danas videti venci i sveće, koju redovno ostavlja neutešna rodbina. Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja, 20-godišnji U. B. je hicima iz automatskog oružja, lišio života osam osoba u Duboni i Malom Orašju.

On je priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi. U. B. se nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja.

Kurir.rs/Blic/TV Prva/Exploziv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track