SMEJAO SE DOK JE POKAZIVAO GDE JE BACIO DRAGANINO TELO: Vladica posle ubistva prevario poligraf, pa silovao i ubio i malu Anđu
Foto: Kurir/Printscreen RTS

horor od pre 7 godina

SMEJAO SE DOK JE POKAZIVAO GDE JE BACIO DRAGANINO TELO: Vladica posle ubistva prevario poligraf, pa silovao i ubio i malu Anđu

Crna Hronika -

Na današnji dan pre sedam godina Vladica Rajković ubio je Draganu Stanković (46) iz Vratarnice kod Zaječara, a dvadesetak dana kasnije silovao je i ubio malu Anđelinu Stefanović (3).

Za dva svirepa zločina osuđen je na 40 godina zatvora.

Rajković je otkriven i uhapšen posle drugog ubistva, a onda je policiju odveo na mesto gde je života lišio Draganu, čije je telo potom bacio u Timok, a koje je pronađeno u reci 20-ak dana posle ubistva.

Vladica Rajković
Vladica Rajkovićfoto: Privatna Arhiva

Kako se tada pisalo, Rajković se hladnokrvno smejao dok je pokazivao na mesto gde je bacio Draganu i nije pokazivao znake kajanja.

On je sa Draganom živeo, a navodno joj je dugovao 3. 500 evra. Meštani su naveli da su njih dvoje uvek imali jako čudan odnos, i da su znali da je Vladica umešan u njen nestanak.

Dragana Stanković
Dragana Stankovićfoto: Privatna Arhiva

Rajković je bio priveden kada je prijavljen Draganin nestanak, ali je prošao poligrafsko testiranje, pa je pušten. Nedugo zatim načinio je i brutalni zločin nad malom Anđelinom. Bilo je to 9. jula 2016.

Bio je na rođendanu kod deteta svog brata, u dvorištu do kuće male Anđe. Tog vrelog julskog popodneva uzeo je Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Niko od prisutnih nije ni pomislio da bi moglo da se dogodi nešto loše jer se Vladica tog dana igrao s dečicom koja su došla na slavlje, dozvoljavao da ga jašu, šalio se s njima i bio vidno nasmejan.

"Vladica se u jednom trenutku išunjao i odveo žrtvu, kako je kasnije utvrđeno, do potoka u šumi. Tamo ju je zverski silovao, a potom je tukao rukama i nogama, da bi na kraju uzeo kamen i zveski je udarao u glavu", podsetio je pre nekoliko godina izvor Kurira na kobni dan.

"Monstrum se nakon toga okrenuo i otišao kući, a unakaženo telo devojčice ostavio kraj potoka. Kada je stigao kući, oprao je krvavu garderobu i stavio da se suši na žicu. Nakon toga smireno i u čistoj odeći odlazi na rođendan i nastavlja da pije".

Vladica Rajković, Anđelina Stefanović
foto: Vladica Rajković, Anđelina Stefanović, Kurir/ Dragan Ilić/ Privatna Arhiva

Ubrzo Anđelinina majka primećuje da je nema i prisutni na proslavu počinju da je traže. Meštani sela se uključuju, ali i policija.

Kad ga je ujak male Anđe uhvatio za kragnu, nije više imao kud i priznao.

"Devojčicin ujak primetio je da se Vladica presvukao i uvatio ga za kragnu i pitao gde je ona, ali je Vladica davao nepovezane odgovore. Policija je uhapsila Rajkovića i on je priznao zločin i odveo inspektore na mesto zločina - naveo je tada naš sagovornik.

"Detetov leš bio je skroz neprepoznatljiv, vidljive su bile stravične povrede, a glava trogodišnje devojčice bila je smrskana. Surovi ubica tada je šokirao inspektore jer je priznao i da je samo mesec dana ranije ubio komšinicu Draganu Stanković (47), za koju se sumnjalo da je otputovala. Rajković i žrtva su zajedno pili, a onda ju je Vladica zadavio i njeno telo bacio u reku Timok, gde su njeni posmrtni ostaci pronađeni".

Za ta dva zločina Rajković je osuđen na 40 godina zatvora, a na suđenju za ubistvo devojčice bio je staložen, bez emocija i trunke kajanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja