SRBIN VEHABIJA OSUĐEN ZBOG PLANIRANJA TERORISTIČKIH NAPADA: Evo kolika kazna čeka Igora, a ovo nije prvi put da je osuđivan!
Foto: Nenad Kostić, screenshot Youtube

viši sud u beogradu

SRBIN VEHABIJA OSUĐEN ZBOG PLANIRANJA TERORISTIČKIH NAPADA: Evo kolika kazna čeka Igora, a ovo nije prvi put da je osuđivan!

Crna Hronika -

Posebno odeljenje za organizovani kriminal danas je donelo presudu kojom je okrivljeni Despotović Igor osuđen na tri godina zarvora zbog izvršenja krivičnog dela javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

- Okrivljeni Despotović Igor osuđen je na kaznu zatvora u trajnju od tri godine i produžen mu je pritvor - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Prilikom objavljivanja presude, predsednik veća ukratko je saopštio razloge presude, a protiv iste dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsetimo, Igor Despotović, koji je hapšen i u akciji BIA 2017. godine kada je spremao teroristički napad, nalazi se na optužnici zbog sumnje da je podsticao na terorizam, objavljivao poruke podrške Islamskoj državi, ali i pisao upustva za trovanje nemuslimanskog stanovništva gasom "Sarin"!

Despotović je već osuđivan zbog sličnog dela i to 2018. godine zbog sumnje da je planirao napad kamionom u centru Beograda. Radikalni islamista Despotović, tada je u akciji BIA uhapšen 2017. godine kada se spremao da kamionom po uzoru na teroristički čin u Barseloni gazi ljude po centru Beograda.

(Kurir.rs - D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track