RADNIKU PICERIJE NEOPHODNI DONORI KOŽE, ČEKAJU GA 3 OPERACIJE: Mladić teško povređen u eksploziji plinske boce u Novom Sadu
Foto: Printscreen/192/Instagram

RADNIKU PICERIJE NEOPHODNI DONORI KOŽE, ČEKAJU GA 3 OPERACIJE: Mladić teško povređen u eksploziji plinske boce u Novom Sadu

Crna Hronika -

N. Z. (24) zadobio teške opekotine po telu u nesreći koja se 18. juna dogodila u piceriji na Bulevaru Oslobođenja

Novosađanin N. Z. (24), otac dvoje dece i radnik picerije, koji je teško je povređen kada je pre pet dana eksplodirala plinska boca u lokalu u Bulevaru Oslobođenja, prebačen je u Beograd na lečenje, a zbog teških opekotina predstoje mu čak tri operacije.

Eksplozija plinske boce, podsetimo, dogodila se 18. juna u novosadskoj piceriji, dok je nesrećni mladić bio na radnom mestu. U trenutku izbijanja požara povređeni je bio najbliži plinskoj boci koja je eksplodirala. U požaru su povređene još dve osobe koje su bile u lokalu.

- Pacijant je u teškom stanju jer je zadobio opekotine trećeg stepena po licu, trupu, rukama i nogama. Opekotine ima po celom telu - rekao je ranije Siniša Knežević, PR KC Vojvodina, ali je Z. N. zbog težine povreda ipak prebačen na Klinički centar u Beogradu, gde ga očekaju operacije.

eksplozija plinske boce
eksplozija plinske bocefoto: Printscreen/192/Instagram

Supruga povređenog napisala je na svom Fejsbuku u kakvom je on stanju, a između ostalog navela je i da im je potrebna pomoć.

- Moj suprug je i dalje u životnoj opasnosti i nalazi se u KC u Beogradu, na Odeljenju za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Neizmerno mi je važno da se što pre obavi nekoliko operacija transplatacije kože koja će mu pomoći da što pre regeneriše svoju - napisla je ona:

- Za svaku operaciju je neophodno da minimum imamo tri donora, a prva operacija je u četvrtak i prvi donori su spremni. Već sledeće nedelje se očekuje sledeća operacije, zavisno od toga kako će on reagovati na transplataciju.

Žena je navela i da su za prvu operaciju spremna tri donora, ali da će njenom suprugu biti neophodne još najmanje dve operacije sa po tri donora.

- Među donorima su i njegova žena i njegova majka. Porodica je neizmerno zahvalna svima koji žele da pomognu, koji doniraju kožu i daju krv, ali i onima koji se mole i pale sveće da im se N. Z. vrati nasmejan i vedar, kakav je oduvek - kaže jedan prijatelj porodice.

Šta je poželjno

Bez tetovaža i ekcema

Žena je navela i šta sve mora da poseduje donor koji bi želelo da pomogne.

- Donor mora biti dobrog zdravlja, bez tetovaža i ekcema na butinama, jer se koža odatle uzima. Bilo bi poželjno da su donori visoki, sa dugim butinama jer je važno da se uzmu što veći komadi kože. Takođe, donor mora biti punoletna osoba - napisala je ona.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track