TAKSISTA SE DRŽAO ZA GLAVU, TELO JE BILO 20 METARA DALJE: Očevici opisali jezive scene posle saobraćajne nesreće u Nišu (FOTO)
Foto: Kurir/M.S.

pogibija na pešačkom

TAKSISTA SE DRŽAO ZA GLAVU, TELO JE BILO 20 METARA DALJE: Očevici opisali jezive scene posle saobraćajne nesreće u Nišu (FOTO)

Crna Hronika -

Sinoć u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu dogodila se jeziva saobraćajna nesreća u kojoj je stradao biciklista Lj. L. (64) kada ga je taksista F. S. (21) pokosio kolima dok je vukao biciklo.

Naime, nesreća se dogodila oko 21 sat, na pešačkom prelazu na raskrsnici Bulevara, a vlasnik jednog lokala koji je čuo nesreću i odmah se stvorio na licu mesta, objašnjava kako čoveku nije bilo spasa jer je na licu mesta ostao mrtav.

Taksista, Udes, Niš, Biciklista
foto: Kurir/M.S.

- Taksista je išao iz pravca Niške banje, a čovek je, kako mi rekoše komšije, gurao bicikl preko pešačkog prelaza. Sigurno nije odmerio rastojanje od njega do automobila. Kada sam prošao zatekao sam jezivu scenu. Telo je bilo dvadesetak metara od prelaza, taksi vozilo ulubljeno sa slomljenom šoferšajbnom, biciklu sam tek kasnije video, ovaj taksista se za glavu drži, ma haos - priča nam čovek koji se zatekao na licu mesta i dodaje:

- Ljudi koji su prišli čoveku da pomognu odmahivali su glavom, pokazujući da će teško Hitna da mu pomogne. To je moralo ovde jednom da se desi. Jure automobili i motori bulevarom i noć i dan, a pešački prelazi su izbledeli.

Taksista, Udes, Niš, Biciklista
foto: Kurir/M.S.

Prozor mlade Nišlijke (19) je bio na samo nekoliko metara od mesta tragedije.

- Nisam direktno videla šta se dogodilo, ali sam čula škripu guma i bučan udarac. Mislila sam da je neko udario u zgradu, u banderu, drvo. Nisam znala da je sve to u ovoj meri tragično. Videla sam da se u roku od dva minuta sakupio veliki naroda ovde, policija, Hitna pomoć. Baš strašno - priča nam ovaj očevidac.

Na licu mesta jutros ostali su neki delovi bicikla i jedna sandala nesrećnog čoveka.

Taksista, Udes, Niš, Biciklista
foto: Kurir/M.S.

Taksista je odmah uhapšen sinoć, a kako je policija saopštila, F.S. će se teretiti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Saslušanje osumnjičenog taksiste se očekuje sutra. Tada bi trebalo utvrditi da li je usmrćeni Nišlija bio na bicikli ili je gurao i još niz stvari - rečeno je Kuriru.

Prema nezvaničnim saznanjima, taksista nije bio u alkoholisanom stanju.

(Kurir.rs - M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja