KOD KANJIŽE I NOVOG KNEŽEVCA OTKRIVENA 43 MIGRANTA: Pronađene dve automatske puške, 28 komada municije i maskirne uniforme
Foto: MUP Srbije

Akcija policije

KOD KANJIŽE I NOVOG KNEŽEVCA OTKRIVENA 43 MIGRANTA: Pronađene dve automatske puške, 28 komada municije i maskirne uniforme

Crna Hronika -

Novu akciju na severu Vojvodine izveli su pripadnici Policijske uprave u Kikindi. U okviru akcije pojačane kontrole migranata, na više lokacija, pronađena su 43 iregularna migranta, koji su prevezeni u prihvatne centre.

Tokom akcije, sprovedene na području opština Kanjiža i Novi Kneževac, policija je prilikom pretrage terena pronašla dve automatske puške, 28 komada municije, kao i maskirne uniforme.

Kanjiža, Oružije, Zaplena
foto: MUP Srbije

- Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, policija je uhapsila državljanina Avganistana i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti. Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija. Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i migranata - saopštila je policija.

Nije ovo prvi put da su na ovom terenu kod migranata pronađeni oružje i municija. Početkom januara, na području Horgoša i Srpskog Krstura, zatečena su 182 migranta, od kojih su dvojica bila bezbednosno interesantna lica. Tokom akcije, policija je pretragom terena na području Srpskog Krstura pronašla dve automatske puške, 104 komada municije, kao i manju količinu marihuane.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track