"ČULA SAM ŠKRIPU GUMA I BUČAN UDARAC": Mladi taksista se kaje što je USMRTIO niškog pčelara, hteo je da pomogne čoveku, ali uzalud
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

odmah pozvao Hitnu i policiju

"ČULA SAM ŠKRIPU GUMA I BUČAN UDARAC": Mladi taksista se kaje što je USMRTIO niškog pčelara, hteo je da pomogne čoveku, ali uzalud

Crna Hronika -

Filipu S.(21) koji se sumnjiči da je na pešačkom prelazu usmrtio pčelara Ljubišu Lazarevića (64) u četvrtak uveče, određeno je 30 dana pritvora kako ne bi utisao na svedoke. Njegovo saslušanje je završeno u subotu uveče kada mu je ova mera i izrečena.

Saobraćajna tragedija se dogodila oko 21 sat u četvrtak na Bulevaru Zorana Đinđića, u blizini Bledske ulice. Prema prvim informacijama lazarević je gurajući bicikl prelazio pešački prelaz, a Filip je vozio taksi kada je naleteo na njega.

- Filip izražava duboko kajanje zbog svega i sam kaže da može da vrati vreme to bi i učinio. Takođe je i on i njegova porodica izrazila saučešće najbližima poginulog Nišlije. On je izuzetno potresen, odmah nakon udesa je pozvao Hitnu pomoć i policiju i hteo je da pomogne čoveku. Nije se udaljio s lica mesta. Istraga u ovom slučaju je pokrenuta, radiće se veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije. Pojavila se informacija da je imao 14 prekršajnih kazni u saobraćaju, ali to nije tačno. Kažnjen je par puta zbog nevezivanja pojasa i slično. Određen mu je pritvor kako ne bi uticao na svedoke - saopštila je advokatica osumnjičenog, Sandra Rajković.

Prema informacijama medija, Lazarević je krenuo kod prijatelja te večeri kako bi se dogovorili nešto oko košnica, a onda je nastradao na pešačkom prelazu. U istrazi bi trebalo da se utvrdi koliko brzo je vozio ovaj mladi niški taksista i druge pojedinosti.

Prozor mlade Nišlijke Raste Milić (19) je na samo nekoliko metara od mesta tragedije.

- Nisam direktno videla šta se dogodilo, ali sam čula škripu guma i bučan udarac. Mislila sam da je neko udario u zgradu, u banderu, drvo. Nisam znala da je sve to u ovoj meri tragično. Videla sam da se u roku od dva minuta sakupio veliki broj naroda ovde, policija, Hitna pomoć. Baš strašno - priča nam Milićeva.

Taksista koji je išao iz pravca Trošarine ka Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu nije bio u alkoholisanom stanju, utvrđeno je odmah nakon nesreće.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track