ALBANKA S KOSOVA ROBIJA DOŽIVOTNU U NEMAČKOJ ZBOG ĆERKE: U sudu u Verdenu s nevericom praćeno šta se dešavalo u njenoj kući
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Printscren YouTube/Welt

Pravosuđe u šoku jer je nije odvela kod lekara

ALBANKA S KOSOVA ROBIJA DOŽIVOTNU U NEMAČKOJ ZBOG ĆERKE: U sudu u Verdenu s nevericom praćeno šta se dešavalo u njenoj kući

Crna Hronika -

Albanka poreklom sa Kosova, koja živi u Nemačkoj, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora jer je, nakon što je slučajno polila svoju četvorogodišnju ćerku vrelom vodom, dopustila da dete podlegne povredama, prenosi Gazeta ekspres.

Naime, majka od 25 godina, koja je rođena u Nemačkoj, svoju ćerku nije odvela kod lekara plašeći se da će morati da snosi troškove pregleda s obzirom na to da dete nije imalo zdravstveno osiguranje.

Sud u Verdenu utvrdio je da je majka delovala iz pohlepe i doneo odluku da bude osuđena da doživotnu kaznu zbog ubistva iz nehata.

Ona je u avgustu 2022. slučajno polila ćerku u svom stanu u Grasbergu kod Bremena vodom koja je bila toliko vruća da je dete zadobilo opekotine opasne po život.

Majka se prema detetu odnosila "potpuno neadekvatno", stavljajući mast i zavoje na rane, a nakon što je shvatila da je četvorogodišnja sve gore, "prepustila ju je sudbini" i konačno prihvatila mogućnost njene smrti.

Devojčica je umrla dvanaest dana nakon što je zadobila opekotine.

Kako je naveo predsednik suda, trećina kože nastradalog deteta bila je pod opekotinama, a umrlo je, kako kaže, u teškim mukama. Tokom suđenja, optužena je rekla da je prekasno shvatila da je voda prevruća.

Kurir.rs/Gazeta Express/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track