GDE JE GOČAJ? UBICA IVANE SA ZVEZDARE VEĆ 6 MESECI ŠETA SLOBODNO: Sve pokušao da ubedi da je nije ubio, pa nestao bez traga
Foto: Drustvene Mreže

gde je gočaj?

GDE JE GOČAJ? UBICA IVANE SA ZVEZDARE VEĆ 6 MESECI ŠETA SLOBODNO: Sve pokušao da ubedi da je nije ubio, pa nestao bez traga

Crna Hronika -

Prošlo je šest meseci od brutalnog ubistva Ivane Krivokapić, za čije je ubistvo osumnjičen Jetmir Gočaj iz Crne Gore, a čije je telo pronađeno u iznajmljenom stanu na Zvezdari u kom je privremeno živela. Posle toliko vremena i dalje nema traga ni glasa od monstruma koji je i u danima nakon ubistva sve oko sebe pokušao da ubedi da on nije zločinac.

Ivanino telo u stanu su pronašla su njena braća sredinom decembra, kada su došla da je obiđu jer im se nekoliko dana devojka nije javljala na telefon. Stan je bio zaključan, a ključ nije pronađen, a Ivanino telo pronađeno je unutra, sa otkinutim lančićima koji su bili ostavljeni na komodi.

Njene komšije ispričale su dan nakon tragedije da su čuli buku u stanu i raspravu. Na snimcima kamera, Ivana je viđena u prisustvu mladića, a na kraju je utvrđeno preko baznih provera da je njegov telefon bio u prostoriji sa Ivanom u vreme kada je ona ubijena.

Ivana Krivokapić, Jetmir Gocaj, Zvezdara, ubijena devojka
foto: Facebook, Drustvene Mreže

Jedan od ključnih dokaza protiv Jetmira Gočaja bio je taj da je pod Ivaninim noktima pronađen DNK nepoznate osobe, ali proverama je utvrđeno da taj DNK pripada njemu i završio je na Ivani dok se ona borila za život protiv pomahnitalog monstruma.

Na dan kada je Ivana pronađena ubijena, Gočaj se na „Fejsbuku“ oprostio porukom od nje, a potom je imao i komunikaciju sa pojedinim medijima kojima je tvrdio da on nije počinilac, ali i da se neće predati organima Srbije jer niko čak ni ne traži.

Međutim, kada je i zvanično označen kao osumnjičeni za ubistvo, za njim je raspisana međunarodna poternica, a Gočaju se izgubio svaki trag. Tužilaštvo je tada saopštilo da je Gočaj ubio devojku vrlo brzo nakon zločina seo u autobus i otišao za Crnu Goru.

Međutim, kada su crnogorski organi došli na kućnu adresu osumnjičenog za brutalno ubistvo u Beogradu, zatekla ih prazna kuća. Kako se tada saznalo, mladić je imao familiju u Albaniji i u Srbiji, na Kosovu i Metohiji, pa se pretpostavljalo da je on odmah pobegao kod njih.

Zvezdara, Jetmir, Jetmir Gocaj, Ivana Krivokapić
foto: Drustvene Mreže

Pokušao da obezbedi alibi

U moru objava koje je neposredno nakon zločina objavio, pa posle obrisao, tvrdio je da nije ubio nesrećnu devojku, ali i navodio kako su se upoznali na planinarenju na Prokletijama. Prema njegovim navodima oni su se družili i on je došao da je obiđe u Beogradu. Nakon toga vratio se u rodnu Crnu Goru i od tada se nije video sa Ivanom.

Paralelno sa tim, srpsko tužilaštvo saopštilo je da je nesrećnoj devojci presudio 00:37 i 5:30 časova, a ubio ju je tako što je rukom stezao za vrat i nos. Ubica je boravio u stanu sa Ivanom čak 12 dana, zločinu je prethodila žustra svađa, a kao motiv se navodi ljubomora.

Na dan kada je izvršeno svirepo ubistvo, kako su pisali beogradski mediji, Gočaj je pokušao sebi da napravi alibi, pa je svim svojim poznanicima iz Beograda pisao poruke i tražio im da se vide. Svi su ga odbili uz obrazloženje da imaju obaveze, a navodno je i od jedne osobe tražio da mu pronađe marihuanu za ličnu upotrebu.

"Kažu da duša noću napušta telo i putuje onome koga voli“

Porodica nesrećne devojke do sada se nije oglašavala za medije, a tek povremeno Ivanin otac objavi na svojim društvenim mrežama njenu fotografiju ili nekoliko redova posvećenih njoj. Tako je bilo i kada se 23. juna navršilo tačno šest meseci od ubistva.

"Kažu da duša noću napušta telo i putuje onome koga voli, šest meseci bez najlepših očiju… Jednom ćemo ponovo biti zajedno i tamo te neću pustiti iz zagrljaja, da mi opet iznenada ne odeš“, napisao je Slobodan, otac ubijene studentkinje.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track