VLASNIK KAFANE ZAROBIO I TUKAO ADVOKATA U SVOM STANU: U tužilaštvu izneo svoju odbranu EVO ŠTA SLEDI
Foto: T.S.

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

VLASNIK KAFANE ZAROBIO I TUKAO ADVOKATA U SVOM STANU: U tužilaštvu izneo svoju odbranu EVO ŠTA SLEDI

Crna Hronika -

V. J. bivši vlasnik jedne poznate beogradske kafane, koji se sumnjiči da je 3. avgusta u svom stanu protivpravno lišio slobode i napao advokata V. A. danas je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, posle čega je predloženo da mu bude određen pritvor.

- Danas je u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni V.J. zbog postojanja osnova sumnje da je dana 03.07.2023. godine na štetu V.A. učinio krivična dela napad na advokata i protivpravno lišenje slobode - saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni V.J. je, kako se dodaje, prilikom saslušanja u prisustvu izabranog branioca izneo svoju odbranu.

- Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom V.J. odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, imajući u vidu da je ranije osuđivan. Nakon preduzimanja potrebnih dokaznih radnji biće doneta odluka o daljem toku postupka - dodaje se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

V. J. je, kako se navodi, 4. jula je zadržan od strane Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva. Prema navodima krivične prijave osumnjičeni je dana 03.07.2023. godine u večernjim časovima u svom stanu zaključao oštećenog, advokata V.A. a potom ga nakon nekog vremena fizički napao, pri čemu ga je sprečavao da napusti njegov stan.

Prema nezvaničnim informacijama, advokat je sam uspeo da izađe iz stana pošto je osumnjičeni V. J. zaspao posle konzumiranja kokaina i alkohola.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja