MONSTRUOZNO! MAJICE S LIKOM DEČAKA UBICE PRODAJU KAO SUVENIRE! Građani zgroženi, traže da se ova odeća povuče iz prodaje (FOTO)
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

sramno!

MONSTRUOZNO! MAJICE S LIKOM DEČAKA UBICE PRODAJU KAO SUVENIRE! Građani zgroženi, traže da se ova odeća povuče iz prodaje (FOTO)

Crna Hronika -

Na jednoj poznatoj internet platformi za prodaju suvenira, oglašene su majice sa likom dečaka (13), osumnjičenog da je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu! Ove skandalozne majice, uznemirile su i zgrozile građane koji posećuju ovaj sajt.

- Poznata platforma za suvenire izbacila je majice sa likom dečaka ubice, koje nose nasmejani modeli i koštaju dvadesetak evra. Kad me kap nije strefila! Mislila sam da se neko neumesno šali - rekla nam je jedna korisinica ovog popularnog sajta.

Kosta Kecmanović, ubica, majice
foto: Printscreen

Naša sagovornika kaže i da je ovaj potez bolestan i bizaran i da pod hitno tome treba stati na put.

- Molim vas, da li neko može nešto da učini? Prodaja ovih majica mora da se zabrani! Sve je to zahvaljujući stranim Jutjuberima, iz Malezije, Indonezije... Oni kače lažne snimke dečaka i tugaljive priče o njemu, a ne znaju ništa o slučaju, samo ono što su prikupili sa interneta i tako kreiraju lažnu sliku. Da nije njih, niko ove majice ne bi pravio ni prodavao. Ljudi, stranci, možda i kupe ne znajući uopšte ko je osoba na majici i kakvo je strašno zlodelo počinio - kaže nam čitateljka i dodaje da se njih nekoliko obratilo sajtu u znak protesta i da su dobili formalan odgovar, ali nije jasno da li će povući majice iz prodaje.

Sajt je inače registrovan u Maroku, a ne u Srbiji.

I zaista, na popularnom sajtu za prodaju, kada se u pretrazi ukuca ime dečaka sa Vračara pojave se majice sa njegovim likom. Majice su ženske i muške, dugih i kratkih rukama, ima ih u svim bojama i veličinama. Na sredini majice je velika slika dečaka ubice sa crnim florom preko očiju, a na sajtu se navodi da kupac može da bira da li želi da mu slika bude napred ili na leđima.

Kosta Kecmanović, Majice, ubica
foto: Printscreen

- Cena klasične majice kratkih rukava je 16,29 dolara, dok je cena majice dugih rukava 24,59 dolara. Postoje i skuplje vraijante, jedna je majica za trening i košta 28 dolara, a druga je dugačka majica i cena joj je 29 dolara po komadu - objašnjava naš izvor i dodaje da su u ovim majicama fotografisani modeli, devojke i muškarci.

Na sajtu je navedeno da se ovaj skandalozan proizvod može isporučiti i kupcima u Srbiji, a rok isporuke je desetak dana.

- Takođe, navedeni su i uslovi vraćanja proizvoda ukoliko kupac nije zadovoljan - objašnjava nam sagovornik. Ovo, inače, nije prvi put za dečaka veličaju na društvenim mrežama i da se "dive" njegovom krvavom pohodu u kojem je ubio svoje drugare.

On je, da podestimo, kobnog dana ubio devetoro dece iz škole i čuvara koji je pokušao da mu pomogne i koga je voleo, Dragana V. i ranio petoro dece među kojima je bio i njegov najbolji drug. Dečak je prvo ubio Dragana, pa dežurne učenice i devojčicu koja je u trenutku izlazila iz toaleta, a onda ušao u učionicu svog odeljenja gde je ubio još petoro dece.

Raširio je veliko zlo

Ratomir Antonović
foto: Nenad Kostić

Kriminolog Ratomir Antonović koji od samog početka prati slučaj koji je užasnuo Srbiju, još je ranije za Kurir rekao da se ovim slučajem nažalost otvorila "Pandorina kutija".

- Oni u njemu vide idola, a ne ono ono što bi trebalo, da je ubijao svoje vršnjake i drugare. Širio je veliko zlo. Problem je njihov bunt i nabujala negativna energija za koju bi pod hitno trebalo pronaći način da se reguliše, da bi nam se deca, a onda i celo društvo vlatili pravim vrednostima i empatiji - kaže nam Antonović.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track