KAKO SE DOGODIO NAPAD PSA U SREMČICI: Roditelji došli s ćerkicom (4) da ga nahrane, vučjak joj rasporio stomak ZNA SE I ČIJI JE
Foto: YouTube/ Sremčica zvanični kanal, Shutterstock

hitno operisana u tiršovoj

KAKO SE DOGODIO NAPAD PSA U SREMČICI: Roditelji došli s ćerkicom (4) da ga nahrane, vučjak joj rasporio stomak ZNA SE I ČIJI JE

Crna Hronika -

BEOGRAD - U beogradskom naselju Sremčica sinoć je u ranim večernjim satima došlo do brutalnog napada psa na devojčicu od 4 godine kojoj je životinja zubima rasporila stomak.

Incident se dogodio kada je devojčica, zajedno a roditeljima, došla da nahrani psa koji je u vlasništvu njihovog rođaka.

- U jednom trenutku pas je prišao devojčici i počeo da je ujeda po rukama, nogama i stomaku. Otac i majka su tada skočili, odvojili ćerku od pomahnitale životinje i tako joj spasli život - kaže dobro obavešten izvor Informera.

Roditelji devojčice, odmah su stavili dete u kola i odvezli se do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj gde su je lekari, ubrzo po prijemu, operisali.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

- Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela - rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

- Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu - rekao je on.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Kurir.rs/Informer/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track