OSUĐENICI I ZAPOSLENI U ZABELI UČESTVOVALI U HUMANITARNOJ AKCIJI: UIKS saopštio da im ovo nije jedina humanitarna aktivnost
Foto: UIKS

OSUĐENICI I ZAPOSLENI U ZABELI UČESTVOVALI U HUMANITARNOJ AKCIJI: UIKS saopštio da im ovo nije jedina humanitarna aktivnost

Crna Hronika -

Osuđena lica i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) prikupili su više od 600 kilograma čepova u humanitarnoj akciji "Čep za hendikep" za kupovinu medicinskog pomagala za osobu sa invaliditetom sa teritorije Braničevskog okruga.

- Zaposleni i osuđenici u ovom zavodu od 2017. godine aktivno učestvuju u akciji pomoći osobama sa invaliditetom i do sada je prikupljeno nekoliko tona čepova koji su predati fondaciji "Čep za hendikep" - piše u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

dobili zahvalnicu
dobili zahvalnicufoto: UIKS

Fondacija je iz tog razloga dodelila priznanje ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, a tokom posete predstavnika fondacije Zabeli dogovoreno je da se održi serija predavanja na temu mehanizama prevazilaženja životnih teškoća uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

- Ova akcija je samo jedan u nizu primera humanosti osuđenih lica koji su ranijih godina svoj novac izdvajali u raznim akcijama. Skoro 200 osuđenika iz Zabele se 2020. godine u jeku pandemije korona virusa odreklo dela novca koji su dobili od države u iznosu od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije i usmerili ga za lečenje bolesne dece - naveli su u saopštenju.

učestvovali u humanitarnoj akciji
učestvovali u humanitarnoj akcijifoto: UIKS

Oko 4.700 osuđenih lica u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) pokazalo je ponovo te godine empatiju odlukom da ustupe svoje suve obroke najsiromašnijim građanima.

Ogromnu podršku su pružili osuđenici u KPZ u Nišu kada su 2018. godine odlučili da zajedno sa zaposlenima, doniraju novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u tom gradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track