DARKO ŠARIĆ IZJAVIO DA NIJE KRIV: Počelo pripremno ročište u postupku za planiranje ubistva svedoka-saradnika
Foto: Nenad Kostić, Printscreen/Twitter

specijalni sud

DARKO ŠARIĆ IZJAVIO DA NIJE KRIV: Počelo pripremno ročište u postupku za planiranje ubistva svedoka-saradnika

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište pred suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima kojima se na teret stavlja da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao Pljevljak i to u periodu dok je bio u pritvoru zbog trgovine kokainom.

Hapšenje Darka Šarića
Hapšenje Darka Šarićafoto: Ana Paunković, Nenad Kostić

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, kako saznajemo počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza koje je tužilaštvo predložilo, a potom su svi optuženi negirali krivicu.

- Darko Šarić i ostali optuženi izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju izvršenje krivičnih dela. Tužilac je predložio dokaze, a to je učinio i jedan broj advokata odbrane koji su pre svega insistirali na izdvajanju dokaza za koje smatraju da su nezakonito pribavljeni. Pripremno ročište nastavlja se sutra, a potom će sudsko veće zakazati početak suđenja - objašnjava sagovornik Kurira. Tužilaštvo za organizovani kriminal je, podsetimo, u oktobru proše godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarica i još 14 osoba. Prema optužnici, Šarić im je iz pritvora preko "skaj" aplikacije izdavao naloge.

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio pred istim sudom za šverc kokaina. - Pošto u tome nisu uspeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu ranje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića a sve u cilju eventulanog gubitka satusa svedoka saradnika - navelo je ranije tužilaštvo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track