UKLETI DAN NA ZAKINTOSU! Srbin pretukao gosta kluba na grčkom ostrvu NA ISTI DATUM kada su Srbi 2017. ubili Hendersona
Foto: Printscreen/Twitter

incident

UKLETI DAN NA ZAKINTOSU! Srbin pretukao gosta kluba na grčkom ostrvu NA ISTI DATUM kada su Srbi 2017. ubili Hendersona

Crna Hronika -

Državljanin Srbije uhapšen je na Zakintosu posle brutalnog prebijanja jednog mladića iz Velike Britanije u noćnom klubu na tom grčkom ostrvu. Kako prenose mediji iz te države, incident se dogodilo u klubu u Laganasu, u kom je Srbin radio kao obezbeđenje.

Snimak brutalnog prebijanja, na kom se vidi kako četvorica muškaraca tuku mladića objavljen je na društvenim mrežama. Vidi se kako ga udaraju pesnicama i šutiraju, dok on pokušava da se zaštiti. Na kraju snimka vidi se i kako žrtva pokušava da se otrgne trojici siledžija, koji ga drže dok ga jedan udara, što mu na kraju i polazi za rukom. Posle toga ga prijatelji izvode iz lokala

Grčka policija, ilustracija
Grčka policija, ilustracijafoto: Shutterstock, Ilustracija

Identitet nije objavljen

- U klub je ubrzo stigla policija. Pretučeni mladić prepoznao je samo jednog od četvorice sa snimka kao osobu koja ga je tukla. Utvrđeno je da je reč o državljaninu Srbije i on je priveden tužiocu, nakon čega sledi redovni sudski postupak - preneli su grčki mediji.

Incident se, kako navode, dogodio u petak, a identitet osumnjičenog Srbina nije objavljen. Prema istim informacijama, radnici kluba koje je policija zatekla kada je stigla na lice mesta, ispričali su da su "intervenisali" pošto je mladi Britanac prethodno napao i flašom tukao devetnaestogodišnju devojku u klubu. - Kako bi dokazali svoje navode, da su branili napadnutu devojku, njene slike na kojima je povređena objavili su na društvenim mrežama - dodaju oni. Ispod snimka prebijanja, korisnici društvenih mreža nizali su komenatare osude na račun pripadnika obezbeđenja.

- Četovrica na jednog, strašno! Šta god da je uradio, njih četvorica rmpalija da bije jednog dečka, ne ide - samo su neki od komentara.

Tuča na Zakintosu 2017.
Tuča na Zakintosu 2017.foto: Printscreen

Sličan slučaj

Podsetimo, u istom mestu, Laganasu na Zakintosu, takođe se desilo prebijanje stranog državljanina u kom su učestvovali srpski državljani. Američki državljanin Bakari Henderson (23) pretučen je ispred jednog kluba između 7. i 8. jula 2017. godine. Teško povređeni mladić je preminuo usled zadobijenih povreda, a postupak je pokrenut protiv sedam naših državljana i jednog britanskog rodom iz Bosne i Hercegovine. - Dvojica Srba oslobođena su, dok je pravosnažnom presudom njih petorica osuđeno na kazne od pet do 10 godina zatvora. Najvišu kaznu dobio je Dušan R. koji je kažnjen sa 10 godina zatvora. Amir R., koji ima britansko državljanstvo, osuđen je na 15 godina zatvora - podseća naš izvor.

Interesantno je da su se tuča koja se u petak dogodila u klubu na Zakintosu, dogodila se na isti dan i iz istih razloga kada i prebijanje Amerikanca pre šest godina. Navodno, prebijanje u petak dogodilo se zbog devojke, baš kao i ono iz 2017. godine. - U oba slučaja pominje se da su žrtve pretučene pošto su prethodno uznemiravale devojke u klubu, u kom su se incidenti dogodili - kaže naš sagovornik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja