POLICIJA 2 GODINE ISPRED KLANICE U RITOPEKU! Konačno otkriveno zvog čega naoružani specijalci čuvaju kuću strave! (FOTO)
Foto: Nenad Kostić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

mesto zločina

POLICIJA 2 GODINE ISPRED KLANICE U RITOPEKU! Konačno otkriveno zvog čega naoružani specijalci čuvaju kuću strave! (FOTO)

Crna Hronika -

Kuća u Ritopeku, koja je prema navodima optužnice bila mesto zločina u kojoj su Veljko Belivuk i Marko Miljković dovodili svoje žrtve, mučili ih, a potom ubijali, i dalje je pod budnim okom pripadnika MUP Srbije!

Naime, uniformisani policajci i dve godine od hapšenja kriminalne grupe danonoćno obezbeđuju ovaj objekat nadoma Beograda.

- Policija i dalje čuva kuću u Ritopeku, kojoj niko ne može neopaženo da priđe. Specijalci pod punom opremom i naoružani puškama stoje ispred kapije i motre na svakoga ko tuda prođe, a kada se neko približi kući odmah reaguju, legitimišu osobu i provere zbog čega je ona tu - kaže naš izvor.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Radoje Zvicer je nakon hapšenja Veljka Belivuka 4. februara 2021., kako se to navodi u jednoj od optužnici protiv njega u Crnoj Gori, rekao ostalim pripadnicima klana koji su na slobodi "da niko ne treba da se plaše jer niko od njih neće progovoriti, pre nego što se dokazi iz kuće ne unište".

U optužnici koju je podiglo crnogorsko tužilaštvo protiv Zvicera kao vođe kavačkog klana, Milana Vujotića i ostalih pripadnika grupe, navodi se i da su plan o tome šta da urade sa kućom i kako da unište dokaze iz Ritopeka, "kavčanin" Duško Roganović preneo Bojanu Hrvatinu, koji je u to vreme jedini bio još na slobodi. Hrvatin je, kako proizilazi iz Skaj komunikacije, obećao Roganoviću "da će počistiti sve što je ostalo".

U Skaj porukama koje je Zvicer nakon hapšenja Belivukove grupe razmenjivao sa svojim saradnicima, navodi se i da su ih savetali da kuću spale, a mašinu za melevenje mesa iznesu, kroz nju provuku dve prasice i rasklope.

zvicer, miljković i belivuk
zvicer, miljković i belivukfoto: MUP Srbije

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kuća u Ritopeku je glavno mesto zločina pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. U trospratnicu od oko 300 kvadrata, iza čijih zidina je ubijeno sedmoro ljudi, i to u tajnoj prostoriji, koju su optuženi članovi kriminalne grupe zvali "klanica". Podsetimo, na dan hapšenja Belivuka i ekipe, policija je u kući u Ritopeku otkrila tragove krvi i predmete koji su mogli da se dovedu u vezu sa krivičnim delima, ali je tajna prostorija skrivena u garaži, a u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su, kako tužilaštvo smatra, mleli žrtve pre nego što su njihove ostatke prosipali u Dunav, pronađena tek krajem aprila.

Goran Veličković, Zdravko Radojević, Milan Ljepoja, Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević su žrtve klana Belivuk-Miljković i njihova ubistva obuhvaćena su prvom optužnicom, dok se na drugoj nalaze detalji i dokazi brutalnih ubistava Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Beogradska ispostava kavačkog klana, na čijem čelu je, navodno, odbegli vođa Radoje Zvicer, pored zločina u našoj zemlji, osumnjičeni su i za tri likividacije u Crnoj Gori. Žrtve zloglasnog klana, koji se ugledao na svetske mafijaše koristio je određene "recepte" po kojima je otimao i ubijao suparnike. Pojedinima su odsecali glave, gušili kesom, rezali vrat žicom i davili vodom.

radojević, veličković, ljepoja, mihajlović, gligorijević, vukićević i mitić žrtve klana
radojević, veličković, ljepoja, mihajlović, gligorijević, vukićević i mitić žrtve klanafoto: MUP RS, Nestali Srbija

- Da jezive tajne klana izađu iz klanica u Ritopeku i Surduku, pobrinuli su se svedoci-saradnici koji su u zamenu za manje kazne sklopili sporazum s tužilaštvom - podseća izvor i dodaje da će oni sve svoje navode morati da ispričaju pred svojim dojučerašnjim saradnicima koji će moći da im postavljaju i pitanja.

Meštani ovog kraja ranije su za Kurir rekli da je kuća strave izgrađena pre petnaestak godina. U njoj je, kažu, živela porodica s decom, s kojom su se družili. Smatrali su ih finim ljudima i šokirali su se kad su shvatili šta se sve tamo radilo.

kuća strave u ritopeku
kuća strave u ritopekufoto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

- Nekoliko godina nismo viđali ženu i decu, mislili smo da su možda i prodali kuću. U poslednje dve ili tri godine počeli su da se izvode radovi. Mislili smo da su novi vlasnici i da je renoviraju. Postavljene su i kamere. Dolazili su različitim vozilima, uđu i zatvore kapiju i od spolja se onda ništa nije videlo - rekao je ranije meštanin i dodao da će država verovatno tu kuću spaliti, jer sigurno neće niko da je kupi.

Sve odneli

Izvor Kurira objasnio je ranije da je vikendica u Ritopeku ispražnjena i da je sav nameštaj poslat na detaljne forenzičke analize.

- Na oduzetim predmetima se traže tragovi krvi, DNK tragovi, otisci i slično što bi mogli uporediti kako bi bilo utvrđeno ko je još skončao u "klanici", ali i ko je sve tu boravio od saradnika uhapšenih - podseća izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track