OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, SASLUŠANJU DEČAKA UBICE PRISUSTVOVALA MAJKA! Odgovarao na pitanja putem video linka, ovo su svi detaljI!
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, SASLUŠANJU DEČAKA UBICE PRISUSTVOVALA MAJKA! Odgovarao na pitanja putem video linka, ovo su svi detaljI!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je u okviru istrage koju vodi to tužilaštvo protiv oca dečaka ubice zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, danas je ispitan njegov sin, koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ “Vladimir Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbeđanja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

- Sin osumnjičenog, koji u vreme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke. On je ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - saopšteno je iz tužilaštva.

U tužilaštvu, nalazili su se postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pumonomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog.

- Sva pitanja prisutnih upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca - dodaje se u saopštenju.

Miljana Kecmanović, Vladimir Kecmanović, masakr, OŠ Vladislav Ribnikar, otac, majka, Kosta Kecmanović
foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv oca dečaka zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gadjanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takodje, otac dečaka ubice je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi čalana 32 stav 1 Zakona o oružnju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

- Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni otac dečaka poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana - dodaje se u saopštenju.

Dečak je oružje i municiju poneo sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbedjanja i devetoro učenika, a ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track