DEČAK-UBICA OTKRIO KAKO JE DOBIO IDEJU DA UBIJE DRUGARE: Priznao da je uzeo oružje od oca a tvrdi da ga je ovaj čovek učio da puca
Foto: Petar Aleksić, Dado Đilas, Privatna arhiva

detalji sa saslušanja

DEČAK-UBICA OTKRIO KAKO JE DOBIO IDEJU DA UBIJE DRUGARE: Priznao da je uzeo oružje od oca a tvrdi da ga je ovaj čovek učio da puca

Crna Hronika -

Dečak (13), koji je priznao da je 3. maja pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar", juče je tokom ispitivanja, koje je trajalo četiri sata, ispričao da je ideju da puca dobio kad je gledao dokumentarni film u kojem se pominjalo masovno ubistvo.

Podsetimo, kako smo ranije objavili, dečak-ubica je gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom sveta. Dečak je takođe, gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih.

Nakon toga je na internetu pretraživao pojmove na temu pucnjava i ubistava, i analizirao šta su pucači radili i gde su, uslovno rečeno, "grešili" pri izvršenju svojih užasnih zločina.

- Rekao je da je inspiraciju za zločin dobio dok je gledao dokumentarni film o ubicama u školi i da ga je to podstaklo da razmišlja o tome da učini isto. Priznao je da je sam uzeo očeve pištolje koji su bili zaključani katancem pod šifrom i kamerama - otkriva izvor Kurira.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja nije mogao konkretno da objasni zašto se odlučio da puca, osim tvrdnje da je imao "loša osećanja prema vršnjacima."

Kako navodi, dečak ubica je potvrdio i da je naučio da rukuje oružjem u streljani.

- Nije me obučavao otac, učio me je da pucam jedan stariji čovek koji radi tamo - rekao je navodno tokom ispitivanja dečak. Odgovore koje je davao, a koji su se pre svega ticali toga kako je uzeo dva očeva pištolja, davao je mirno.

- Njegovi odgovori ne priliče detetu od 13 godina, odgovara kao da je stariji bar 20 godina. Svi prisutni su bili iznenađeni načinom na koji govori dete - kaže naš izvor.

Roditelji žrtava, koji su prisustvovali ispitivanju i imali mogućnost da preko tužioca postave pitanja, su iz sudnice izašli vidno potreseni.

- Bilo im je jako teško da gledaju u vršnjaka njihove dece, koji ih je brutalno ubio, ali su se držali hrabro i dostojanstveno tokom ispitivanja. Otac dečaka, koji je u pritvoru, nije prisustvovao saslušanju iako je na to imao pravo kao osumnjičeni - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, dečak-ubica do juče nije znao koga je sve ubio, znao je broj ljudi, ali ne i imena.

- Dečak je prvi put saznao prave razmere onoga što je zapravo učinio 3. maja, jer do sada je znao da je ubio ljude, ali nije znao tačno u koga je sve pucao i ko nije preživeo od njegovih drugara iz škole. Dok je odgovarao na pitanja bio je hladan, nije pokazivao nikakve emocije, u jednom momentu je čak rekao "ne sećam se kada sam poslednji put plakao". Bez ikakve emocije je bio i kada je rekao "žao mi je", čak ni majkama njegovih drugara koje je ubio, a koje su prisustvovale saslušanju, nije izjavio saučešće - otkriva izvor Kurira i dodaje da se na licu dečaka ubice nije videla ni trunka kajanja.

On je odgovorio na brojna pitanja, koja se tiču kako toga kako je naučio da puca, tako i na koji način je uzeo očeve pištolje, ali i o samom masakru.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track